Dit zijn alle winnaars van Beste Bockbier Nederland

Dit zijn alle winnaars van Beste Bockbier Nederland

De Beste Bockbieren van Nederland zijn de Weizenbock van Davo, de Wout Dubbelbock van ZHB en D'Ossenbock van Muifel. Dat is maandag 28 oktober bekendgemaakt tijdens de verkiezing van Beste Bockbier van Nederland.

De Weizenbock van Davo, de Wout Dubbelbock van ZHB en D'n Ossebock van Muifel zijn de grote winnaars van de verkiezing Beste Bockbier van Nederland geworden. In de drie categorieën gingen deze drie bockbieren er met het goud vandoor.

In totaal waren er drie categorieën (Speciaalbock, IJs-/Sterkbock en Donkerbock) waarin de top-3 bekendgemaakt werd. Alle winnaars:

Speciaalbock (28 deelnemers)

  1. Weizenbock, Davo
  2. Ebon Smoked Bock, Ebon Tree
  3. Kraftbier, Goej Klets

IJs-/Sterkbock (23 deelnemers)

  1. Wout Dubbelbok, ZHB
  2. Ezelenbok, Snab
  3. Gulpener IJsbock en Texels Stormbock

Donkerbock (34 deelnemers)

  1. D'n Ossebock, Muiffel Brouwerij
  2. Bock 7, Maximus
  3. Bok, Brouwerij Noordt

Lekkerste Bockbier

Verkiezing Beste Bockbier

Om tot een winnaar te komen hebben 40 juryleden alle ingezonden bockbieren geproefd. Die jury bestond uit biersommeliers, bierexperts, brouwers en bierkeurmeesters. Juryvoorzitter Derk Walsh: 'Het Beste Bockbier is een objectieve keuring, geen verkiezing. Het gaat er dus niet om wat het 'lekkerste' maar het 'beste bockbier is.'

De bekendmaking vond plaats in het Mercure Amsterdam City, aan het einde van het Lustrumsymposium van Stibon. De bieropleider vierde in het hotel haar 10-jarig bestaan met een dag vol sprekers en paneldiscussies.