Lars van Galen en Richard van den Hoeven uit elkaar

Lars van Galen en Richard van den Hoeven uit elkaar
Lars van Galen.

Horecacompagnons Lars van Galen en Richard van den Hoeven van DeGusteau Hospitality Groep gaan uit elkaar. De horecazaken Hotel-Restaurant 't Lansink in Hengelo en Restaurant Ledeboer in Almelo worden per 1 mei 2020 zelfstandig voortgezet.

Lars van Galen en Richard van den Hoeven zijn allebei als jongen honden begonnen bij Hotel-Restaurant ’t Lansink.

Van den Hoeven: 'We hebben verschillende ambities gekregen en daarom hebben we eind 2019 samen besloten om elk een zelfstandige eigen koers te gaan varen. Vanaf 1 mei 2020 zal ik samen met chef de cuisine Rick Blanken eigenaar blijven van Restaurant Ledeboer en Lars wordt zelfstandig eigenaar van ’t Lansink.'

Twee succesvolle horecabedrijven

'We kijken heel tevreden terug op een mooie periode van acht jaar intensief samenwerken, waarin we twee mooie en succesvolle horecabedrijven hebben gerealiseerd', aldus Van den Hoeven. 'Samen met ons team hebben wij Hotel-Restaurant ‘t Lansink gebracht naar wat het nu is: een toprestaurant én -hotel in het hart van Twente. We blijven nog wel samenwerken, maar ik zal geen rol meer hebben bij ’t Lansink.'

Restaurant Ledeboer wordt sinds de opening in 2017 geleid door chef-kok en bedrijfsleider Rick Blanken. Van den Hoeven: 'Rick zal per 1 mei 2020 mede-eigenaar van Ledeboer worden. Na 1 mei ga ik mij beraden welke activiteiten ik nog meer wil gaan oppakken. Ik sta open voor nieuwe uitdagingen die ik naast Ledeboer kan gaan uitvoeren.'

Lars van Galen: tijd voor eigen ambities

Lars van Galen: 'We hebben in de afgelopen acht jaar samen mooie successen behaald en nu is het dus tijd om onze eigen ambities te gaan volgen en die zijn voor mij duidelijk.'

Ik wil zowel het hotel als het restaurant binnen ’t Lansink continue blijven verbeteren. Plannen heb ik ook genoeg met ’t Lansink. We willen onder andere we top diners gaan organiseren met thema’s zoals de Twentse Asperges tot geweldige pop-up diners die we in de trein van de Stichting Museum Buurtspoorweg (MBS) verzorgen.

En ik wil op korte termijn de Chefs Table gaan restylen om onze gasten nog meer beleving te bieden door ze mee te laten kijken hoe onze gerechten worden bereid.'