Negen cafés Antwerpen gesloten na niet naleven coronamaatregelen

Negen cafés Antwerpen gesloten na niet naleven coronamaatregelen

De politie heeft zaterdagavond in Antwerpen al negen cafés gesloten waar de strengere coronamaatregelen niet werden nageleefd. Dat heeft burgemeester Bart De Wever bekendgemaakt op Twitter.

De lokale politie bevestigde het nieuws over het niet naleven van de coronamaatregelen maar wil er voorlopig geen details over kwijt.

'Horeca-uitbaters in Antwerpen, aub, respecteer de regels!', aldus de tweet van De Wever. De burgemeester kondigde eerder al aan dat de Antwerpse politie meer zou gaan controleren in onder andere de horecagelegenheden.

Ze zou strenger optreden als maatregelen, waaronder afstand houden en het dragen van mondmaskers door personeel en sinds zaterdag ook bezoekers, niet zou worden gerespecteerd.

Horeca-uitbaters hebben nu ook een registratieplicht voor klanten. Antwerpen is momenteel zo ongeveer de brandhaard in de reeks nieuwe besmettingen met het coronavirus in België.

Coronabesmettingen België nemen toe

Het aantal Belgen dat is besmet met het coronavirus neemt nog altijd toe, maar de stijging gaat iets minder snel. In de week van 15 tot 21 juli is het aantal besmettingen toegenomen tot 215,6 per dag.

Dat is een stijging van 63 procent ten opzichte van een week eerder, blijkt uit het coronadashboard van het Belgische gezondheidsinstituut Sciensano.

In de week van 14 tot en met 20 juli was er nog sprake van een stijging met 89 procent tegenover de voorgaande periode van zeven dagen. In deze periode raakten per dag gemiddeld 220 Belgen besmet met het coronavirus.

De teller van het aantal besmettingen staat nu op 65.199. Dat zijn er 352 meer dan de 64.847 die Sciensano vrijdag rapporteerde. Er zijn ruim 9800 mensen in het land overleden aan de gevolgen.

coronamaatregelen, antwerpen, belgië

Vanwege het oplopend aantal besmettingen gelden vanaf deze zaterdag in België aangescherpte coronamaatregelen. Zo zijn mondkapjes verplicht in drukke winkelstraten, op markten, in openbare gebouwen en in de horeca. In restaurants en cafés moeten klanten een mondmasker dragen als ze zich verplaatsen, bijvoorbeeld om naar hun tafel of de wc te gaan.