Restaurant Taiko Amsterdam opent vestiging in Dubai

Restaurant Taiko Amsterdam opent vestiging in Dubai

Taiko, het restaurant van executive chef Schilo van Coevorden, opent dit najaar zijn eerste internationale vestiging in het Sofitel Dubai Wafi. Taiko is in Nederland gevestigd in het Conservatorium hotel in het hart van Amsterdam. De uitbreiding betekent naast een nieuwe vestiging ook een terugkeer naar Dubai voor Van Coevorden, die aan het begin van zijn carrière ruim 20 jaar geleden ook al culinaire ervaringen opdeed in Dubai.

Taiko Dubai biedt dezelfde hedendaagse keuken als de vestiging in Amsterdam – geïnspireerd door de smaken en texturen van het Verre Oosten. Door Van Coevorden's ervaring met de regio en de lokale keuken, serveert de zaak in Dubai regionaal geïnspireerde gerechten met een moderne twist zoals wagyu biryani en sashimi van watermeloen.

Ook het strakke decor en de 'levendige ambiance' van het restaurant in Amsterdam zullen centraal staan in het Sofitel Dubai Wafi. Schilo van Coevorden:

'Ik vind het geweldig om Taiko te openen in Dubai. Na meer dan 20 jaar verheug ik me erop terug te keren naar de stad die zo'n belangrijke rol in mijn carrière heeft gespeeld.'

Taiko's uitbreiding naar het Midden-Oosten maakt deel uit van een programma van The Set Hotels. Naast Taiko in het Conservatorium Hotel, is Hotel Café Royal in Londen de thuisbasis van het sushi- en grillrestaurant van Laurent Tourondel en Cakes & Bubbles, het dessertconcept van Albert Adria.

Taiko Amsterdam

In Hotel Lutetia in Parijs heeft de met een Michelinster bekroonde Gerald Passedat, brasserie Lutetia ontwikkeld, hier worden visgerechten geserveerd die zijn geïnspireerd op zijn mediterrane achtergrond.