Nieuwe 'funky' koers voor restaurant Vanderveen Amsterdam

Nieuwe 'funky' koers voor restaurant Vanderveen Amsterdam

Restaurant Vanderveen Amsterdam slaat een nieuwe koers in met een nieuwe chef. Onder leiding van chef-kok George Kataras moet de Amsterdamse zaak meer richting 'verfijnd en funky' gaan. 'Kwaliteit zegt me niets, het gaat erom hoe je een product op waarde schat.'

Eerder dit jaar haalde Vanderveen Amsterdam chef-kok George Kataras en zijn team binnen.

De van oorsprong Griekse chef deed eerder onder andere ervaring op bij Geranium in Kopenhagen en bij Simon Rogan en Nuno Mendes in Londen.

Daarnaast was hij sous-chef van restaurant Rijks en belande hij in de top-10 tijdens de San Pellegrino Young Chef competitie in 2016.

Kataras creëerde een – flexibel – menu waar, naar eigen zeggen verfijnd en funky samenkomen. 'Visie is het belangrijkste voor een persoon. Kwaliteit zegt me niets, het gaat erom hoe je een product op waarde schat. Hoe je het behandelt, hoe je het bereidt, hoe je van A naar Z gaat.'

Vanderveen Amsterdam - lokaal en op de grill

Kataras en zijn team halen de seizoensgebonden ingrediënten zoveel mogelijk lokaal. Ook bereiden zij (bijna) alle gerechten op een Yakitori grill.

De nieuwe kaart geldt voor zowel de lunch als voor het diner en wisselt regelmatig. Ook de wijnkaart heeft een make-over gekregen. In harmonie met de nieuwe stijl, zijn er natuurwijnen op te vinden, die op kleine schaal geproduceerd zijn.

Vanderveen is geopend op dinsdag tot en met donderdag van 12.00 tot 23.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 01.00 uur.