Rijksmonument Prinshendrikhof Haarlem wordt Hotel Palazzo

Rijksmonument Prinshendrikhof Haarlem wordt Hotel Palazzo

Rijksmonument Prinshendrikhof in Haarlem krijgt zo goed als zeker een nieuwe bestemming. Het grote pand aan de Prins Hendrikstraat, voorzien van Toscaanse halfzuilen en fronton, wordt als het aan Cobraspen ligt omgetoverd tot Hotel Palazzo.

Eén van de blikvangers van het nieuwe hotel, wordt de authentieke Amstel Salonboot uit 1904. De Prinshendrikhof ligt direct aan de Leidsevaart.

Van origine fungeerde Prinshendrikhof als meisjesschool naar het ontwerp van stadsarchitect Jacques Leyn. Prinshendrikhof is een beschermd stadsgezicht. Nadat het zijn oorspronkelijke bestemming verloor, deed het karakteristieke gebouw jaren dienst als kantoorpand. Vastgoedontwikkelaar Cobraspen heeft voor het pand aan de Prinshendrikhof gekozen voor een hotel 'van Italiaanse grandeur en expressionisme'.

'Wanneer de verbouwing straks is afgerond, genieten de gasten van een bijzonder stukje Haarlemmer historie en gastvrijheid', aldus Luigi Prins van Cobraspen Groep. 'Vanuit de bar zit je meteen op het terras aan het water, waar de unieke klassieker van bootbouwerij ‘De Amstel’ een absolute blikvanger wordt. De salonboot vangt als geen ander de tijdsgeest van het hotel.'