Snackbarhouder komt met kruidnootkroket: 'Mensen zijn positief verrast'

Snackbarhouder komt met kruidnootkroket: 'Mensen zijn positief verrast'

Ondernemer Jeroen Tijl uit Middelharnis staat bekend om zijn huisgemaakte snacks. Voor het lokale sinterklaasfeest bedacht hij een bijzonder exemplaar: de kruidnootkroket, te koop bij zijn snackbar de Kuik.

De kruidnootkroket wordt uiteraard gemaakt met kruidnoten maar er zit ook een vleugje karamel in. Het is dus een zoete kroket, die volgens Jeroen Tijl (23) lekker is bij de thee of koffie. Hij adviseert om er karamel- of chocoladesaus bij te serveren. ‘In ieder geval geen mosterd.’

Leuk extraatje

De kroket heeft een klein formaat, 80 gram, en kost 1 euro. ‘Het is een leuk extraatje. Ik ben er vorige week mee begonnen en heb er tot nu toe zo’n 25 van verkocht.’ De reacties zijn wisselend. ‘Sommigen gaan er al vanuit dat ze het niet lekker vinden en willen ‘m daarom niet proberen. Mensen die ‘m wel proberen zijn positief verrast. Sommigen nemen er een paar mee om anderen in hun omgeving te laten proeven.’

kruidnootkroket

Landelijke bekendheid

De snackbarhouder, die sinds februari eigenaar van snackbar de Kuik, had de snack bedacht voor het plaatselijke sinterklaasfeest. Inmiddels is de snack ook buiten Middelharnis bekend doordat ook het NOS Jeugdjournaal aandacht besteedde aan zijn kruidnootkroket.

Meer huisgemaakte snacks

Tijl heeft meer huisgemaakte snacks in zijn assortiment. ‘Dat had de vorige eigenaar al, waar ik bij in dienst was. Nasiballen, bamihapjes en lihanboutjes. Sinds twee maanden heb ik een aantal kroketvarianten, zoals een peperkroket, champginonkroket en een eigen rundvleeskroket.

kruidnootkroket