Family lanceert de Friendly Burger met paarse mayonaise

Family lanceert de Friendly Burger met paarse mayonaise

FHC Formulebeheer heeft tijdens de jaarlijkse ondernemersdag de Friendly Burger gelanceerd. 'Deze wel heel bijzondere burger is friendly op meerdere manieren', zegt het formulehuis.

De Friendly Burger is volgens FHC goed voor mens, dier, milieu en helemaal vegan. ‘Zelfs de paarse gekleurde mayonaise en het rode bietenbroodje zijn helemaal vegan.’ De burger wordt als eerste ingevoerd binnen het assortiment van Family en is sinds 1 november te bestellen. Bij succes bestaat de kans dat de burger volgend jaar ook bij Foodmaster in het assortiment komt.

Herkenbare bite

De Friendly burger is samen met trouwe partners van het eerste uur ontwikkeld. De burger is van de Blue Butcher en heeft ‘een heerlijk sappige en volle bite’. De burger bestaat uit plantaardige eiwitten, diverse specerijen waaronder knoflookpoeder en zwarte peper, en rode bietensap.

Rood broodje en paarse mayo

Het rode, knapperige broodje is van Chaupain en de bijbehorende paarse mayonaise, die speciaal door Remia is gemaakt voor Family, maakt het broodje af. Deze kleurrijke ingrediënten maken de Friendly Burger volgens FHC helemaal Instagrammable.

‘Oog voor de wereld om ons heen’

‘Een bewuste leefstijl past perfect bij de Family-formule, we besteden immers zorg aan elkaar en hebben oog voor de wereld om ons heen’, zegt FHC. ‘Met de Friendly burger laat Family zien dat zij naast een duurzaam en mooi assortiment ook een maatschappelijke betrokkenheid hebben.’