Turkse Pizza met kroketten tijdens corona nog grotere hit in Utrecht

Turkse Pizza met kroketten tijdens corona nog grotere hit in Utrecht
Vooral Utrechtse studenten smullen van de Pizza Marjolein (uiteraard tijdens corona niet op deze manier)

Hij staat al een paar jaar op het menu van cafetaria Ten Beste in Utrecht, maar tijdens de coronacrisis is de Pizza Marjolein populairder dan ooit. Het recept is simpel: een Turkse pizza met twee kroketten, sla, ui en sauzen. Vooral de studenten smullen ervan.

De Turkse Pizza Marjolein van cafetaria Ten Beste begon als een grap. De vriend van de Utrechtse studente Marjolein leek het een goed idee om twee kroketten bij de pizza in te rollen. De uitvinding beviel zo goed dat eigenaar Arif Alkan ‘m meteen op de kaart zette. En zo was de Pizza Marjolein geboren.

Snack met een eigen Facebookpagina

De populariteit van de snack is vooral te danken aan de Utrechtse studenten. De snack ging al snel rond bij de studentenvereniging van Marjolein, die er zelfs een Facebookpagina voor oprichtte. Ook wordt de snack veelvuldig gedeeld op Twitter en Instagram.

Pizza Marjolein

Eigenaar Arif Alkan met de Turkse Pizza Marjolein

In het nieuws dankzij één tweet

Sinds corona is cafetaria Ten Beste met maaltijdbezorging begonnen. Door één tweet van een klant die thuis genoot van een Pizza Marjolein, is social media weer in de ban van de snack. Ook lokale en landelijke media besteden er volop aandacht aan. De afhaal van Ten Berk is tot 1.00 uur geopend, bezorgen kan tot 5.00 uur.

Andere pizza’s met frituursnacks

Alkan heeft het niet bij kroketten gelaten; ook de favorieten van andere vaste klanten staan op de kaart. De Pizza Jeroen is met een frikandel en de Durum Alec is met een kipcorn.