Frietboutique lanceert friet die aan je vingers blijft plakken

Frietboutique lanceert friet die aan je vingers blijft plakken

Frietboutique en food-platform Culy.nl slaan de handen ineen en lanceren Culy's Sticky Fries: een limited edition frietje dat 'lekker aan je vingers blijft sticken'.

‘Ondanks dat we verdrietig zijn omtrent alles wat zich nu afspeelt (of misschien beter gezegd: wat zich juist niet afspeelt) in de horeca, blijven we ons best doen om culinaire verrassingen te brengen. Dit keer in de vorm van friet’, zegt Pebbles van Noorden van Frietboutique.

Sticky Thaise saus

De ambachtelijke friet met schil wordt krokant gebakken in plantaardige olie. Vervolgens wordt de friet gehusseld in Culy’s sticky Thaise saus. De sticky friet wordt geserveerd met limoen-mayo, bosui, gehakte pinda’s en koriander (de koriander-hater kan het frietje ook zonder koriander bestellen). De sticky fries zijn volgens Frietboutique zoet, zout en zuur, maar ook crispy, fris en zacht. De special is een samenwerking tussen Frietboutique en Culy.nl. Frietboutique levert de verse frieten en Culy bedacht de receptuur.

Frietje om te delen

Culy’s Sticky Fries kost voor twee personen €8,50 euro, het frietje kan volgens de makers namelijk prima gedeeld worden. Voor één persoon is het €5.

De special is vanaf donderdag 15 oktober te koop bij de vestigingen van Frietboutique in Rotterdam en Amsterdam. De special is ook te bestellen via Thuisbezorgd en Deliveroo. Culy’s Sticky Fries blijven een maand lang op de kaart staan op beide locaties.