Domino's start campagne 'Ik heb niks op zak' voor maaltijdbezorgers

Domino's start campagne 'Ik heb niks op zak' voor maaltijdbezorgers

Domino's vraagt met de campagne 'Ik heb niks op zak' aandacht voor de veiligheid van maaltijdbezorgers. Bezorgers dragen tijdens de donkere wintermaanden een band met een belangrijke boodschap.

Domino’s vraagt ieder jaar aandacht voor de veiligheid van maaltijdbezorgers, helemaal tijdens de donkere wintermaanden. Vorig jaar werkte Domino’s nauw samen met diverse gemeenten om de verlichting op belangrijke routes te verbeteren. Dit jaar zorgt de keten voor extra zichtbaarheid van haar bezorgers zelf, met een belangrijke boodschap aan overvallers: bij onze bezorgers valt niks te halen.

Veiligheid is verbeterd

‘Doordat we vanwege de coronamaatregelen nog steeds veelal cash free bezorgen, is de veiligheid er zeker op vooruit gegaan’, zegt woordvoerder Marianne Kemps. ‘Maar we zien ook dat het niet altijd om geld gaat. Dit jaar ging het in 36 procent van de gevallen om een buit zonder geld. Denk bijvoorbeeld aan een paar pizza’s. Het is dus belangrijk dat we ook nu aandacht blijven vragen voor de veiligheid van bezorgers. Want iedere overval is er één te veel.’

Inzet van bodycams

Ook het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) herkent dit fenomeen, alsdus CCV-adviseur Colin Voetee: ‘Het is daarom belangrijk om hier aandacht voor te blijven vragen, met elkaar samen te werken en te zoeken naar oplossingen die de veiligheid zichtbaar vergroten. Zoals de inzet van bodycams. De bodycam geeft de bezorger een veilig gevoel bij het uitoefenen van zijn dienst. Bovendien kan het potentiële overvallers afschrikken en mocht het nodig zijn, dan kunnen de beelden de politie helpen bij opsporing.’

Bezorgers voelen zich veiliger

De pizzaketen slaat opnieuw de handen in één met het CCV, politie en gemeenten om de veiligheid van haar bezorgers te vergroten. Zo startte de keten in samenwerking met de gemeente Nijmegen, het CCV en een aantal andere maaltijdbezorgers begin 2020 een pilot met bodycams. Ook dit najaar stelt het CCV bodycams beschikbaar voor maaltijdbezorgers in Nijmegen. De bezorgers van Domino’s en Thuisbezorgd gaan de bodycams vanaf 10 oktober dragen, wat werkt als preventiemiddel. Bovendien voelen bezorgers zich veiliger op de weg en beter bestand tegen overvallers.