Sterke cijfers voor Domino's Pizza, mijlpaal in Nederland

Sterke cijfers voor Domino's Pizza, mijlpaal in Nederland
Een medewerker van Domino's in Vlaardingen. (c) Fotobureau Roel Dijkstra / Foto: Fred Libochant.

Pizzaketen Domino's heeft een sterke periode achter de rug, zo blijkt uit de jaarcijfers. Zowel in Europa als in Nederland laat Domino's positieve ontwikkelingen zien.

In Europa groeide de omzet van Domino’s Pizza met ruim 5 procent tot €749 miljoen en werden 78 nieuwe winkels geopend. In ‘s-Hertogenbosch opende de 300e vestiging van Nederland en er kwamen ruim 2000 banen bij in ons land. Daarnaast introduceert Domino’s als eerste maaltijdbezorger contactloos bezorgen. Domino’s Benelux opende een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum in Nieuwegein.

Domino’s wil groeien in de Benelux

In heel Europa zorgde het bedrijf voor ruim 13.000 nieuwe banen. Domino’s België opent de 100e winkel in Antwerpen en Domino’s Frankrijk passeerde de 400e vestiging. Domino’s wil de komende jaren doorgroeien van 400 winkels in de Benelux naar 600.

Meer vegetarische pizza’s

Domino’s ziet wereldwijd ook groei in de vraag naar vegetarische pizza’s. Van alle bestellingen bevat 21 procent een vegetarische pizza. Domino’s bakte 4 miljoen vegetarische en veganistische pizza’s in 2019. In 2016 waren dit er 1,9 miljoen. Dit is een stijging van 105 procent.