Snackpoint Munstergeleen heropend na verbouwing

Snackpoint Munstergeleen heropend na verbouwing
Het vernieuwde interieur van Snackpoint Munstergeleen. Fotos: Snackpoint

Snackpoint Munstergeleen is na flinke opknapbeurt heropend. De zaak, die wordt gerund door bedrijfsleider Lestie Dams, is -op de vloer na- volledig vernieuwd. De grill met gegrilde haantjes voor de gevel blijkt een dag na de opening al een ware publiekstrekker.

Formuledirecteur én eigenaar van Snackpoint Munstergeleen, Roger Gielen, is bijzonder tevreden over het resultaat. ‘Behalve de vloer hebben we alles aangepakt. Van de muren tot de apparatuur. Er staan een nieuwe bakwand, vitrine en saladière in de zaak. Geen bijzonder opvallende installaties, maar functioneel en kwalitatief.’

Gegrilde haantjes als publiekstrekker

De gevel van het pand bestond deels uit een garagedeur. ‘De garagedeur met muur hebben we een meter naar binnen verplaatst, zodat er als het ware een soort overkapping is ontstaan. Op deze manier konden we de grill met de haantjes droog plaatsen buiten. We konden namelijk geen luifel plaatsen, maar vonden dat de grill niet kon ontbreken in Munstergeleen. Dit was een mooie oplossing.’

Het winkelend publiek en de vaste gasten reageren erg enthousiast op de vernieuwde cafetaria. ‘We zijn gevestigd tegenover de Plus-supermarkt, die behoorlijk wat bezoekers van de campings uit de omgeving trekt. Die zien en ruiken die haantjes natuurlijk, dus die vlogen de deur uit’, zegt Gielen trots. Het interieur kent een landelijke sfeer en ook daar ontbreken de kippen en hanen niet.

Verbouwing eerder dan gedacht

De verbouwing stond oorspronkelijk pas in het najaar gepland, maar de nood was hoog volgens Gielen. ‘Het was boven verwachting druk en we konden niet meer uit de voeten met de oude situatie. Daarom hebben we besloten om toch redelijk snel alles te vernieuwen.’

Lestie Dams aan het roer

De zaak van Snackpoint-directeur Roger Gielen en zijn vrouw Marlie wordt gerund door bedrijfsleider Lestie Dams, die voorheen aan het roer stond bij Snackpoint Puth. Ze namen de cafetaria in het centrum van het Limburgse dorp in april over van een ondernemerspaar dat de zaak 35 jaar had uitgebaat.

Snackpoint Munstergeleen

Lestie Dams

Dams: ‘Het is heel gezellig hier, iedereen kent elkaar. Tegenover ons zit onder meer een Plus, een chocolaterie, een bakker en een bloemenzaak.’ Dams begint haar nieuwe avontuur wel in een sterk veranderde wereld, vertelde ze in april aan Snackkoerier: ‘Het is een gekke situatie, er hangt een bepaalde sfeer en je merkt dat mensen toch bang zijn. We hebben ook niet een echte opening gehad. We hebben de deuren geopend en zijn gewoon begonnen.’

Die opening heeft alsnog op woensdag 5 augustus plaatsgevonden en de reacties van gasten zijn lovend. ‘Mensen zijn heel blij met het resultaat, iedereen vindt het mooi geworden’, besluit Gielen.