Nederlands Frituurcentrum zoekt smulinspecteurs

Nederlands Frituurcentrum zoekt smulinspecteurs
Dochter Esmee Adriaensen van ’t Smidshuis in Rijsbergen neemt met trots de oorkonde Met Goud Bekroond in ontvangst.

De zogenaamde smulinspecteurs van het Nederlands Frituurcentrum gaan weer op pad. Frituurbedrijven die bezocht worden, kunnen certificaten krijgen voor vakbekwaamheid en huisgemaakte producten.

Vanwege de coronacrisis konden de smulinspecteurs een aantal maanden niet op pad voor mystery guest-bezoeken, zo meldt ProFri. Daardoor is er een achterstand, terwijl de vraag naar de kwaliteitslabels ‘Goed Gefrituurd’ en ‘Met Goud Bekroond’ weer op gang komt. Daarom is het Nederlands Frituurcentrum in verschillende regio’s op zoek naar smulinspecteurs. Zij bezoeken cafetaria’s, snackbars en andere frituurbedrijven om deze te beoordelen. Smulinspecteurs moeten minimaal 18 jaar zijn, bekend zijn met of werkzaam zijn in de frituurbranche.

Twee oorkondes en smulscore

Het Goed Gefrituurd Keurmerk is een initiatief van vakvereniging ProFri dat een aantal jaar geleden is gelanceerd. Hierbij wordt gekeken naar drie pijlers: vakmanschap, veiligheid en verantwoordelijkheid. ‘Met Goud Bekroond’ is een oorkonde die ondernemers kunnen krijgen voor huisgemaakte producten. Bedrijven die met de twee keurmerken tezamen een hoge smulscore behalen, maken ook kans op een vermelding in de Nationale Smulgids.

Tijdens de vakbijeenkomst Frituurwereld Event in september 2019 in Houten hebben veertien ambachtelijke specialiteiten van zes frituurspeciaalzaken de oorkonde Met Goud Bekroond ontvangen.