Seyster Friteshuys opent tweede locatie binnen een jaar na de start

Seyster Friteshuys opent tweede locatie binnen een jaar na de start
't Seyster Friteshuys in het centrum van Zeist.

Diana en Gaby van den Hengel openen binnenkort de tweede locatie van 't Seyster Friteshuys. De stap is opmerkelijk, omdat de twee in februari met hun eerste zaak van start gingen in het centrum van Zeist.

De tweede vestiging van ’t Seyster Friteshuys is straks te vinden op het gloednieuwe treinstation Driebergen-Zeist, naast de trap naar het terron. Eerst richt de zaak zich op to go, maar voor de winter willen de ondernemers bij de NS een vergunning aanvragen voor zitplaatsen. ‘Het is natuurlijke een rare tijd, maar dit is een kans die we niet wilden laten lopen’, zegt Gaby van den Hengel.

Ambachtelijke friet in puntzakken

Het ondernemerspaar openden op 1 februari ’t Seyster Friteshuys, de eerste ambachtelijke frietzaak van Zeist. Deze locatie op de Slotlaan richt zich met puntzakken vooral op het winkelende publiek. ‘En dat loopt goed’, zegt Gaby van den Hengel. ‘We geloven in het concept. De zaak op de Slotlaan is een pijpenla. De nieuwe locatie is zo’n 40 vierkante meter groter en zal een andere opzet krijgen. Er komen daar fietsers, trein- en busreizigers langs. Het is een mooi nieuw pand.’

Het doel is om ’t Seyster Friteshuys op treinstation Driebergen-Zeist in september te openen. Het station zelf wordt in oktober officieel geopend.