Snackpoint De Passage heropend in American diner stijl

Snackpoint De Passage heropend in American diner stijl
Foto: Lenus van der Broek

Menno de Koe van Snackpoint De Passage in Wolvega heeft zijn zaak na de horecasluiting heropend in de stijl van een fifties American diner. Gasten komen na 11 weken binnen in een totaal nieuwe zaak.

‘We zijn nu zes jaar bezig en het meubilair werd hier en daar wat minder. De periode dat we gesloten waren, was een mooie gelegenheid om de zaak weer op te frissen.’ Snackpoint De Passage heeft, net als alle horecazaken, het zitgedeelte 11 werken moeten sluiten vanwege corona. Wel ging de cafetaria door met afhaal en bezorgen. Met succes: door een toename in afhaal- en voornamelijk bezorgbestellingen, zag de cafetaria de omzet zelf stijgen.

Snackpoint De Passage

Foto: Lenus van der Broek

Amerikaanse en Friese nostalgie

Menno de Koe heeft voor het nieuwe interieur samengewerkt met Design Your Diner, een lokale producent gespecialiseerd in retro fifties meubels. ‘Ik was onder de indruk van het aanbod, en de stijl past bij de wand met foto’s van Wolvega in vroegere tijden. Ik heb gekozen voor stoelen en banken in rood en crème wit. Er staan nu heel mooie hoekbanken, het ziet er erg gelikt uit. Ook hebben we nieuwe, grijs marmerachtige tafels.’

Meer zitplaatsen

Niet alleen de stijl is veranderd; ook de hele opstelling. Daardoor is het aantal zitplaatsen gestegen van 30 naar 48. Door de coronaregels kunnen er nu twintig gasten zitten. ‘Maar in de oude opstelling waren dat er tien geweest.’ Volgens de ondernemer kan hij in deze situatie de investering in een jaar terugverdienen.

Snackpoint De Passage

Foto: Lenus van der Broek

Gasten verrassen

Elf weken lang zijn mensen niet binnen geweest bij Snackpoint De Passage. Wie bestellingen af kwam halen, werd gevraagd buiten te wachten. Voor De Koe was het belangrijk dat het nieuwe interieur voor 1 juni klaar was, om de heropening een extra dimensie te geven. ‘Ik hou ervan om mensen te verrassen, ze komen binnen in een totaal vernieuwd bedrijf.’

Snackpoint De Passage

Menno de Koe (links) en Richard Broers van Design Your Diner. Foto: Lenus van der Broek


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.