Kwalitaria Dicky’s is een zaak van ongeveer 200 vierkante meter met 80 zitplaatsen binnen en 12 op het terras. De grens met België loopt er vlak langs; de bedrijven aan overkant van de straat staan in België, in Baarle-Hertog.
De nieuwe zaak van De Jong is een bestaande Kwalitaria die een tijdlang gesloten is geweest. ‘De ondernemer die erin zat, heeft het niet gered’, zegt John de Jong. ‘Daarna is de zaak twee jaar niet uitgebaat en heeft Kwalitaria mij benaderd.’
Ondernemer heeft pand zelf neergezet
John de Jong (58) is bekend met de cafetariabranche en met het dorp. Na in Breda te zijn begonnen op zijn 23ste is De Jong in 1989 in Baarle-Nassau verzeilt geraakt. Daar opende hij Snacktaria Dicky’s. In 2002 zette hij daar het huidige pand neer, met appartementen. In 2012 moest hij wegens privé-omstandigheden faillissement aanvragen en vertrok hij uit het Baarle-Nassau. Na 4,5 jaar aan het roer van een café met restaurant en cafetaria in Yerseke, keert De Jong nu weer terug op zijn geliefde stek.
Oude hardlopers weer op de kaart
Bij Kwalitaria Dicky’s staat een aantal producten op de kaart waar de cafetaria van De Jong vroeger om bekend stond. ‘Dat heb ik kunnen afdwingen. Ik verkoop verse friet en we schillen de aardappels zelf. We maken ons eigen stoofvlees en Belse saté. Dat is Belgische saté, met stukje ui ertussen en gekruid met satékruiden. Dat zijn de trekkers voor Belgen. Maar er komen net zoveel Nederlanders over de vloer.’
Officiële opening
Kwalitaria Dicky’s draait al sinds 19 februari, maar wordt zaterdag 14 maart pas officieel en feestelijk geopend met gratis friet tussen 14.00 en 15.00 uur. De Jong is van plan nog een flink aantal jaren door te gaan op deze plek. ‘Ik doe dit met zo veel plezier. Ik vind het gewoon leuk om voor de mensen klaar te staan en goede producten te serveren.’

Het team van Kwalitaria Dicky’s, vlnr: John de Jong, Natasja Beenhakker en medewerkers Marissa en Verena