Deliveroo: 'Vegetarische bezorgmaaltijden steeds populairder'

Deliveroo: 'Vegetarische bezorgmaaltijden steeds populairder'

Nationale Week Zonder Vlees of niet, uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo blijkt dat gasten steeds vaker vegetarische gerechten bestellen. Ook bracht Deliveroo in kaart welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland momenteel favoriet zijn.

Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek Deliveroo het aantal vegetarische bestellingen rondom deze campagneweek. Dat de groei van vegetarisch eten in ons land in opmars is, is volgens Deliveroo ook duidelijk terug te zien in de cijfers. In 2019 werden er namelijk in de week vóór de Week Zonder Vlees 99,5% meer vegetarische gerechten besteld dan in diezelfde week in 2018.

Duidelijke piek

Het bedrijf ziet in tijdens de Nationale Week Zonder Vlees een duidelijke piek in het aantal vegetarische bestellingen. In 2018 werden er in die week 18 procent meer vegetarische gerechten besteld dan de week ervoor. In 2019 is dit percentage meer dan verdubbeld naar 37 procent.

Ruime verdubbeling

Het totale aantal vegetarische bestellingen in de Week Zonder Vlees onderging in 2019 zelfs een ruime verdubbeling (132 procent) ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook in de week erna werkt het effect nog door en worden er volgens Deliveroo meer vegetarische bezorgmaaltijden besteld dan voor de campagneweek.

De Nederlandse top 10 van meest bestelde vegetarische maaltijden bij Deliveroo:

  1. Royal Melt – Bright Kitchen | Vegan Burger Brothers – Amsterdam
  2. Roti Vega Kip – De Kade – Rotterdam
  3. Freddy’s Nacho’s – Vegetarisch – Freddy Fryday – Amsterdam
  4. Pizza margherita – A Ora Pizza – Den Haag
  5. Ultimate Mushroom Special – Jack Bean – Rotterdam
  6. Matchacado Toast – Matcha Mafia – Amsterdam
  7. Green Gyros (V) – Meat&Greek – Amsterdam
  8. Margherita (V) -Very Italian Pizza IV – Breda
  9. Biryani – 55 Bombay Street – Rotterdam
  10. Kumpir-klassieker – King Kumpir – Utrecht