Burgers & Frites cashloos na zes overvallen op bezorgers in een week

Burgers & Frites cashloos na zes overvallen op bezorgers in een week

Maaltijdbezorgers van Burgers & Frites in Rotterdam krijgen sinds kort geen contant geld meer mee. De twee vestigingen in de stad gaan volledig cashloos nadat bezorgers in een week tijd zes keer zijn overvallen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De eerste overval vond plaats op donderdag 13 februari, waarbij contant geld werd buitgemaakt. Vier dagen later, op maandag 17 februari, kreegt een bezorger een vuurwapen tegen het gezicht, zo schrijft de krant. De overvaller vluchtte weg zonder geld nadat de bezorger buurtbewoners wist te alarmeren. Een kwartier later was het weer raak, waarbij wel geld werd buitgemaakt. De volgende dag, woensdag 19 februari, werden weer twee bezorgers overvallen en donderdag de 20e was de zesde overval in een week tijd.

Aangifte en maatregelen

De eigenaren van Burgers & Frites, de broers Jamshed en Terry Sheikh, hebben na de eerste overval aangifte gedaan en maatregelen genomen, zoals minder wisselgeld meegeven en bezorgers vaker geld laten afstorten. Nu hebben ze besloten volledig cashloos te gaan en alleen online betalingen te accepteren.

Bron: Algemeen Dagblad