Wereldprimeur voor KFC in Rotterdam: als eerste volledig vegetarisch

Wereldprimeur voor KFC in Rotterdam: als eerste volledig vegetarisch

Het KFC-restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt tijdens de Nationale Week Zonder Vlees alle kip op het menu voor vegetarische opties. De keten spreekt van een wereldwijde primeur.

Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, dat plaatsvindt van 9 tot en met 15 maart, is de vestiging aan het Binnenwegplein in Rotterdam het eerste en enige volledig vegetarische KFC-restaurant ter wereld. Het menu bestaat uit Chickenless Fingerfood, Chickenless Burger & Chickenless Ricebowl, Wrap, Chickenless Boxmeals en Chickenless Bucket.

Eerste Chickenless Crispy Tenders

De vestiging is tevens de testlocatie voor de eerste Chickenless Crispy Tenders in Nederland. Tijdens de Nationale Week Zonder Vlees zal deze vegetarische versie van de tender in diverse gerechten geserveerd worden, waardoor gasten als eerste kennis kunnen maken met de mogelijke toekomstige toevoeging aan het vegetarische portfolio van KFC. Bij een succesvolle evaluatie van deze test overweegt de keten een landelijke uitrol van de Chickenless Crispy Tenders.

Eerste vegetarische KFC-burger

Op 9 maart wordt ook de Chickenless Chicken Burger, de eerste vegetarische KFC-burger, in heel Nederland toegevoegd aan het menu. De burger is volgens het originele recept gepaneerd met elf kruiden en specerijen en vervolgens gefrituurd. Dit maakt deze vegetarische variant volgens de keten net zo smaakvol als de originele burger. Het hoofdingrediënt van de burger is mycoproteïne, een unieke, duurzame en voedzame bron van eiwitten geproduceerd door Quorn, een vegetarische voedingsproducent.