Febo opent romantisch restaurant en lanceert chocoladebitterbal

Febo opent romantisch restaurant en lanceert chocoladebitterbal

Speciaal voor Valentijnsdag wordt de Febo op het Amsterdamse Stadionplein omgetoverd tot romantisch restaurant. Daarnaast lanceert de keten een chocoladebitterbal.

Het romantisch restaurant is een ode aan brood- en banketbakkerij Maison Febo die Johan Izaäk de Borst in 1941 startte. Vlakbij de eerste vestiging achter het Olympisch Stadion zit nu een beroemde locatie van de inmiddels landelijke keten: juist die vestiging wordt tijdens Valentijnsdag omgedoopt tot Maison Febo, als verwijzing naar de eigen historie. Dit keer is Maison Febo echter een romantisch restaurant met driegangenmenu, livemuziek en bediening.

Via Febo.nl kunnen fans een diner reserveren voor 15 euro per persoon; er is beperkt plaats voor 40 gasten tussen 17.30 – 19.30 uur en van 20.00 – 22.00 uur.

Chocoladebitterbal met Hands off My Chocolate

Voor 14 februari heeft Febo de recepturen van Izaäk Borst geraadpleegd en is er een nieuwe, tijdelijke snack, de chocoladebitterbal. Daarvoor heeft Febo de handen ineengeslagen met het Nederlandse Hands Off My Chocolate.

Om de bitterbal te maken, heeft Febo de Double Dark 70 procent repen gesmolten en verrijkt met bloem, roomboter en slagroom waardoor er een romige salpicon ontstaat.

Nadat de salpicon is afgekoeld en opgestijfd, kunnen deze tot bitterballen gevormd worden. Vervolgens gaat de bitterbal door het eiwit en paneer en ontstaat de chocoladebitterbal. Er is gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit Belgische chocolade.

Febo

Zes bitterballen gratis

Iedereen die op 14 februari een bestelling doet bij Febo via Thuisbezorgd en Deliveroo, ontvangt gratis zes chocoladebitterballen in een Valentijnsverpakking. Zolang de voorraad strekt.