Gezonde zenuwen bij Restaria Het Anker voor heropening

Gezonde zenuwen bij Restaria Het Anker voor heropening

Restaria nummer 33 opent op 20 januari in Nieuwegein. Eigenaar Léon Chaigneau denkt dat gasten verbaasd zullen zijn over de metamorfose, en is zelf een beetje zenuwachtig over zijn nieuwe zaak.

Restaria Het Anker, voorheen cafetaria Het Anker, is een zaak van ongeveer 65 vierkante meter met dertig zitplekken binnen en dertig op het terras. Léon Chaigneau runt de cafetaria al bijna twintig jaar, met hulp van zijn vrouw Petra. De zaak zelf bestaat ruim veertig jaar. ‘Ik denk dat mensen heel erg verbaasd zullen zijn over de metamorfose’, zegt Chaigneau. ‘Het is echt totaal veranderd. Zelfs de voorpui is nieuw.’ Het nieuwe interieur is verzorgd door I&E Projects.

Restaria Het Anker

Aanbod flink uitgebreid

De ondernemers en het team werken vanaf 20 januari niet alleen in een totaal nieuwe omgeving, maar ook met een compleet nieuw menu. Het frietje ‘met’ en de frikandel zijn gebleven, maar het aanbod is flink uitgebreid. Chaigneau: ‘Ik heb het hele Restaria-concept overgenomen: de luxe hamburgers van de bakplaat, Topp’d Potato, de broodjes, uitsmijters, spare ribs. Dat zal best wennen zijn.’

Restaria Het Anker

Zenuwachtig voor heropening

En dat nieuwe aanbod wordt een uitdaging, want het betekent een nieuwe manier van werken. ‘De verbouwing was vrijdag afgerond en we hebben zaterdag proefgedraaid voor een select groepje gasten. Ik ben enigszins zenuwachtig, het is allemaal nieuw. Vroeger ging alles bijvoorbeeld in plastic bakjes, nu op borden. We werken ook voor het eerst met een combi-steamer, onder meer voor mixed grill, schnitzels, hete kip, gyros en shoarma.’

Restaria Het Anker

Eters en kijkers

De heropening belooft een happening te worden. ‘Als ik afga op de reacties op Facebook, verwacht ik een heel drukke dag. Niet alleen met mensen die komen eten, maar ook gewoon mensen die komen kijken. Iedereen kent mij hier namelijk, ik ben hier geboren.’

Minstens zes nieuwe Restaria’s in 2020

Ondertussen groeit de formule gestaag door in 2020. Volgens formulemanager Hans van Ballegooijen zijn er zes ondernemers, verspreid over het hele land, waarvan zeker is dat ze gaan starten met Restaria. Van Ballegooijen spreekt daarnaast van een goede Horecava. ‘We hebben veel ondernemers gesproken en hebben meer dan tweehonderd brochures meegegeven. Dat laat zien dat mensen nieuwsgierig zijn naar Restaria.’

Bekijk hieronder alle foto’s


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.