Het Amsterdamse Grizzl, met drie locaties in de hoofdstad, heeft voor iedere hamburger op het nieuwe menu een vegetarische of veganistische tegenpool. Daardoor kan zowel de vleeseter als de vegetariër en veganist dezelfde burger bestellen.
Zo is The Big Hibernation gemaakt met een dubbele free range beef patty, gegrilde uien, cheddar, bacon en de Grizzl-saus, en heeft The Vegan Hibernation een vegan pea patty, vegan cheddar en vegan bacon.
Wie via het ‘Meat the Veggies’-menu zowel vlees als vega(n) bestelt, is het voordeligst uit. Naast burgers serveert het restaurant verschillende snacks en loaded fries.
Filosofie van de grizzlybeer
Grizzl begon in 2013 als foodtruck. In 3,5 jaar opende ondernemers Philip Paternotte en Chloë van Wylick drie locaties in de hoofdstad. Een wijksnackbar aan ’t Gelderlandplein, een burgerbar in foodhall Market 33 en een plek voor de snelle bite op de Oude Doelenstraat.
Grizzl dankt zowel naam als filosofie aan de grizzlybeer, een alleseter die van vlees tot vis tot groentes naar binnen werkt, waarbij zijn sterke reukvermogen hem naar het allerbeste leidt. Ook Grizzl serveert carnivoor tot herbivoor.
Vierde zaak gepland
Op dit moment zijn de ondernemers bezig met de restyling van de winkels, en staat er voor 2020 een vierde Amsterdamse locatie gepland in de Oudebrugsteeg, om de hoek van de Beurs van Berlage.