De cursisten die examen hebben gedaan, horen binnen zes weken of ze geslaagd zijn. De diploma-uitreiking volgt in het voorjaar van 2020. Dan wordt ook bekendgemaakt wie de best geslaagde ijsbereider is. Deze kersverse ijsbereider mag dan een dag stagelopen bij een SVH Meesterijsbereider naar keuze.
Melkveebedrijven en ijssalons
De cursisten van deze eerste lichting komen uit het hele land. Ze werken bij melkveebedrijven of ijssalons, maar komen ook uit andere sectoren, zoals de ict en makelaardij. In totaal waren er 24 cursisten, waarvan 20 deze maand examen doen. De overige vier schuiven wegens een drukke decemberplanning begin komend jaar aan tijdens het examen.
Kennis en vaardigheden
Tijdens het examen worden de cursisten getest op de kennis en vaardigheden die zij tijdens de cursus IJsbereider konden opdoen. Ze tonen hun skills tijdens een praktijk- en theoriegedeelte.
Tijdens het praktijkexamen maken de cursisten twee ijsmixen: een roomijsmix en een sorbetijsmix. Deze moeten worden afgedraaid tot een ijsje. De cursisten weten vooraf niet welke smaken ze moeten bereiden – deze krijgen ze door de examinatoren ter plaatse toegewezen.
De volgende cursus IJsbereider start op 7 januari. Meer informatie en de inschrijfmodule is te vinden op de website van het IJscentrum.