KFC test Chickenless Chicken Burger in Nederland

KFC test Chickenless Chicken Burger in Nederland

KFC test de nieuwe vegetarische Chickenless Chicken Burger voor het eerst in Nederland, bij KFC Akerpoort in Amsterdam. De burger wordt begin 2020 aan het menu toegevoegd.

De Chickenless Chicken Burger is volgens de keten net zo smaakvol als de Chicken Burger. Hij is gepaneerd volgens het originele KFC-recept en gefrituurd – in een aparte frituur – ‘om de burger écht knapperig te krijgen’.

De KFC Chickenless Chicken Burger is niet gemaakt van soja, maar van Quorn mycoproteïne. Dit bestaat behalve water uit eiwitten, koolhydraten en vet. Verder zijn er vitaminen en mineralen aan toegevoegd.

KFC

Reacties van gasten

KFC gebruikt de test bij de vestiging in Amsterdam om reacties van gasten te ontvangen en te leren hoe ze dit in de KFC keukens het beste aan kunnen pakken. Op basis van deze test gaat de keten de receptuur van de burger en het proces verder verbeteren.

In 2020 op de kaart

De test loopt van maandag 25 november tot en met zondag 1 december. Er is een beperkte voorraad, dus op is op. De burger wordt begin 2020 vast aan het menu toegevoegd.