Silly's keert na verwoestende brand terug als pop-up frietkot

Silly's keert na verwoestende brand terug als pop-up frietkot

Ondernemerspaar Robbert en Priscilla Lohstroh heropenen hun afgebrande snackbar en eethuis in Berghem als pop-up, vijf maanden nadat de zaak door vlammen werd verwoest. Ondertussen staat Silly's 2.0 op de planning.

Het pand van Snackbar Eethuis Catering Silly’s werd op 21 juni 2019 volledig verwoest door een grote brand, veroorzaakt door kortsluiting in het plafond. Het was een harde klap voor ondernemers Robbert en Priscilla Lohstroh – die vijftien jaar hadden gewerkt aan hun bedrijf – en hun medewerkers. Nu, bijna vijf maanden later, staan ze op het punt een nieuwe start te maken met Silly’s, in de vorm van een pop-up.

Prefab snackbar

‘We hebben drie units gekocht, waar we één grote unit van maken’, zegt Robbert Lohstroh. ‘Echt een prefab gebouwtje, met een betonnen vloer. Een frietkot, ja.’

De pop-up snackbar is gebouwd in Uden en staat klaar om geplaatst te worden. ‘Nu de vergunningen rond zijn, starten we op vrijdag 15 november al met de eerste graafwerkzaamheden.’ Over drie weken willen ze open.

De pop-up van Silly’s komt voor de plek van het oude pand te staan, in de Julianastraat in Berghem. De ondernemers zijn namelijk van plan om volgend jaar Silly’s 2.0 te openen in een nieuw pand op dezelfde locatie. ‘Maar dat is nog niet rond. We zitten nu in de fase architect, financiering en gemeente.’

Silly's

Bakwand, bakplaat en softijsmachine

Het gebouwtje wordt ongeveer 50 vierkante meter groot, met plek voor 25 personen. ‘Het is ook vooral voor afhaal, daar zijn we altijd heel sterk in geweest. Er komt een vierpans bakwand van Hegro, met een bakplaat. We draaien niet het volledige assortiment, maar ongeveer de helft. De hardlopers zeker. Daarnaast hebben we een softijsmachine.’

Bezorgen en bestelzuil

Ondanks dat het een tijdelijk onderkomen betreft, staan de ontwikkelingen binnen het bedrijf niet stil. Lohstroh: ‘We gaan ook bezorgen, daar willen we gelijk mee starten. Dat stond al op de planning, maar toen kwam de brand. Er komt ook een bestelzuil van NTF, om het personeel te ontzien.’

Team mag terugkomen

Het hele team kan weer samenkomen als het aan de eigenaren ligt. ‘We hebben één full-timer in dienst en twee die een BBL-opleiding volgen. Die hebben we gelukkig aan het werk kunnen houden. De part-timers hebben elders werk aangeboden gekregen. Mijn zwager heeft een groot restaurant, daar hebben sommigen gebruik van gemaakt. Nu bieden we iedereen weer aan om terug te komen.’

Silly's

De frietwagens en catering van Silly’s konden na de brand gewoon doorgaan.

Vijftien jaar gebouwd

Robbert en Priscilla Lohstroh timmeren al vijftien jaar aan de weg. ‘We begonnen met de cafetaria en het eethuis, dat was de basis. Vanuit daar kregen we steeds meer cateringverzoeken.’

Inmiddels is de catering uitgegroeid tot een behoorlijke tak binnen het bedrijf. ‘We hebben drie bedrijven: de cafetaria, het eethuis en de catering. Gelukkig hebben we genoeg cateringklussen gehad de afgelopen maanden. Die draaiden we vanuit keukens van collega’s. Na de brand zaten we natuurlijk in nood, en we kregen gelijk zes keukens aangeboden. Dat was heel erg fijn. Nu hebben we weer een eigen productiekeuken.’

Nieuwe start

Financieel hebben de ondernemers het dus aardig gered de afgelopen periode. ‘En gelukkig zijn we goed verzekerd. Daarnaast hebben we twee frietwagens, en we huren vaak bij. Dat is allemaal gewoon doorgegaan. Nu willen we weer beginnen met de cafetaria en het eethuis. Het doel is om binnen nu en een jaar te klaar te zijn.’


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.