Eten voor goede doel op World Sandwich Day

Eten voor goede doel op World Sandwich Day
Foto: Lex van Lieshout

World Sandwich Day vindt zondag 3 november plaats en de Subway-restaurants vieren dat groot. Consumenten krijgen elke tweede Sub, wrap of salade gratis. Van elke verkochte aanbieding doneert Subway een deel van de opbrengst aan Voedselbanken Nederland.

World Sandwich Day wordt elk jaar op 3 november gevierd. Want de sandwich is over de hele wereld geliefd. ‘Als sandwich-specialist willen we graag een bijdrage leveren aan mensen die niet elke dag een verse sandwich kunnen eten’, legt Jeffrey Peters uit.

‘We vieren World Sandwich Day met een mooie aanbieding: elke tweede Sub, wrap of salade is die dag gratis. Bovendien doneren we per verkochte aanbieding €0,10 aan Voedselbanken Nederland. Van de opbrengst worden voedselpakketten gefinancierd. Vorig jaar hebben we 1000 voedselpakketten gedoneerd, dit willen we natuurlijk graag overtreffen.’

Brood op de plank

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Jeffrey Peters vervolgt: ‘Op zo’n dag als World Sandwich Day sta je toch even stil bij het feit dat het niet zo normaal is om iedere dag brood op de plank te hebben. Daarom is dit ook voor ons een waardevolle actie.’

De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Dat doen zij in samenwerking met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Om de zelfredzaamheid van hun klanten te vergroten, werken de voedselbanken samen met lokale organisaties die hun klanten helpen om weer op eigen benen te staan.

Online zijn de deelnemende restaurants en hun openingstijden op World Sandwich Day te vinden.