Eendaagse seminar stoomt ijsbereiders klaar voor volgend seizoen

Eendaagse seminar stoomt ijsbereiders klaar voor volgend seizoen

Hoe blijf je als ijsbereider vernieuwend en verrassend en hoe creëer je meerwaarde? Deze en nog veel meer onderwerpen komen aan bod tijdens de nieuwe seminars bij Laan Heiloo. Zowel voor ervaren als startende ijsbereiders ligt er weer een gevarieerd trainingsprogramma klaar.

Laan Heilo organiseert van 4 tot en met 8 november voor het 14de jaar op rij eendaagse seminars voor startende en gevorderde ijsbereiders, in samenwerking met Nic Nederland, Valmar Nederland en het Italiaanse Mec3. De seminars zijn inmiddels een begrip onder ambachtelijke ijsbereiders en een wezenlijk onderdeel van de voorbereiding op het volgende ijsseizoen.

Van grondstoffen tot presentatie

Startende ijsbereiders leren hoe ambachtelijk ijs gemaakt wordt en raken vertrouwd met onderwerpen als grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, onderhoud en de werking van apparatuur en vitrines.

Ervaren professionals kunnen hun kennis uitbreiden en hun creativiteit verder ontwikkelen. Daarbij gaat het onder meer over smaakcombinaties, bakken opmaken en presentatie. Daarnaast komen ijstaarten aan bod en is er een demo ijsrollen maken van Looping Good.

Drie dagen

Het seminar vindt drie keer plaats in de demonstratieruimte van Laan in Heilo; op maandag 4, dinsdag 5 en woensdag 6 november van 09.00 tot 17.00 uur. Het seminar wordt deels in het Engels en deels in het Nederlands gegeven en per dag is er ruimte voor maximaal 25 deelnemers. De dag wordt afgesloten met een borrel en diner in Egmond aan Zee. Voor de overnachting zijn kamers in Strandhotel Golfzang geregeld.

Er wordt één ijsseminar voor starters georganiseerd, van donderdag 7 november om 09.00 uur tot vrijdag 8 november rond 12.00 uur. Donderdagavond is er een borrel, diner en een overnachting. Inschrijven kan op de website van Valmar Nederland.


Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.