Samuel Fens (25) opent de nieuwe Saté Kid eind oktober op het Lieve Vrouweplein in Tilburg. Zijn vader Lesley en oom Jeff startten de originele Saté Kid in 1991 op de Oude Markt, maar moesten het familierestaurant in 2004 wegens persoonlijke omstandigheden sluiten. Saté Kid was erg populair onder Tilburgers vanwege de grote variatie aan saté-gerechten, gemaakt volgens familierecept.
Keuze voor ondernemerschap
Nu is volgens Samuel Fens de tijd rijp om Saté Kid weer terug te brengen. ‘Ik heb lang met dit idee rondgelopen. Ik had de keuze om te gaan studeren of om te ondernemen. Ik heb er uiteindelijk toch voor gekozen om Saté Kid weer nieuw leven in te blazen.’
Dat heeft volgens Fens vooral te maken met de juiste timing. ‘Dit is het juiste moment. Nu, na 15 jaar, zijn er nog veel Tilburgers die ons kennen. En ik wil mijn generatie en studenten laten zien wat onze familie qua eten in petto heeft.’
Bezorgen en afhalen
De nieuwe Saté Kid wordt geen restaurant, maar gaat zich voornamelijk richten op afhalen en bezorgen (via de eigen site). Dat komt doordat er op deze locatie geen restaurant gevoerd mag worden. ‘En ik wil Saté Kid terugbrengen op een marktconforme manier. Het moet een concept zijn van nu, en de trend is bezorgen en afhaal. Daar heb ik mijn plan op gebaseerd.’
30 soorten saté
Saté Kid heeft acht verschillende satés op de kaart, maar heeft er dertig in het assortiment. ‘We hebben ook vegan, vegetarisch, garnalen, maandsaté en andere specials.’ Dé specialiteit van het familiebedrijf komt ook terug: Saté-mama, een saté van mager varkensvlees met stukjes krokante buikspek. Dit is een recept van oma Fens.
Naast de satés biedt Samuel Fens onder meer een vegetarische gehaktbal, gado gado, tomatensoep en soto ajam (Indonesische kippensoep). Ook zijn er verschillende hartige en zoet snacks, zoals loempia’s, bapao, spekkoek en klepon (zoete Indonesische kokosballetjes).
Tweede locatie
Fens wil op den duur ook een bezorglocatie openen aan de westkant van Tilburg. ‘Daar wonen veel mensen, maar er is weinig aanbod. Vanuit een productiekeuken willen we daar Tilburg West en gebieden rondom Tilburg bedienen.’