Carin en Bert Jagt stoppen bij Foodmaster de Viersprong

Carin en Bert Jagt stoppen bij Foodmaster de Viersprong
Foto: Nanda Snippe.

Carin Jagt en haar man Bert stoppen bij Café en Foodmaster de Viersprong in Nieuw-Amsterdam. Dinsdag 25 juni is de laatste dag dat Carin, haar man en haar zoons Nieck en Marc in de geliefde zaak hun gasten verwelkomen.

Carin en Bert Jagt hebben na tien jaar besloten om het bedrijf achter zich te laten, omdat het niet meer ging samen met de familie. De twee hebben zich laten uitkopen. De ouders van Bert, die eigenaren zijn van het pand, gaan verder met de zaak, samen met hun dochter en schoonzoon.

Carin Jagt, die samen met haar man en haar zoons jarenlang het gezicht is geweest van de zaak, praat over een pijnlijke situatie. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat ze gaat doen, maar het ondernemerschap zit er voorlopig niet meer in, zo laat ze weten.

Zeer betrokken bij de gemeenschap

De Viersprong is een begrip in Nieuw-Amsterdam en omstreken. De ondernemers zijn altijd zeer betrokken geweest bij de lokale gemeenschap. Zo organiseerden ze tal van jaarlijkse evenementen, waaronder recent nog een avondvierdaagse voor solexen, oldtimer trekkers en brommers.

freakshakes

De freakshake Boswandeling (links) en Flügel.

Koningin van de freakshakes

Carin Jagt heeft zich de laatste tijd nog populairder gemaakt met haar unieke freakshakes. Door regelmatig creatieve en exorbitante variaties te verzinnen, trok ze de aandacht van liefhebbers in de buurt en ver weg. Daarmee was ze een voorloper in de cafetariabranche.

Het succes was voor een groot deel ook te danken aan de inzet van social media. De freakshakes werden via Facebook meer dan een half miljoen keer bekeken. Zelfs Hart van Nederland en RTL Boulevard besteedden aandacht aan de freakshakes van Carin.

Foodmaster de Viersprong

Carin Jagt met formuledirecteur Ralph Markwat, in de voorbereiding op de Lekkerste Wedstrijden van 2019. Beeld: VanVlietFotografie

Foodmaster van het Jaar

In 2018 werd Foodmaster de Viersprong door formulehuis FHC uitgeroepen tot Foodmaster van het Jaar. Volgens FHC is de Viersprong een voorbeeldvestiging met sterke marketingacties, een actieve Facebookpagina en ‘een flinke dosis enthousiasme’. Daarnaast werden de ondernemers geroemd vanwege de creatieve freakshakes en hamburgers.

Carin-Jagt-Foodmaster-van-het-Jaar

Het moment waar Carin Jagt zeer trots op is: Foodmaster van het Jaar in 2018.

10 jaar de Viersprong

Bert begon tien jaar geleden met Café de Viersprong. Drie jaar later kwam Carin erbij met haar zoons. Het stel is nu bijna vijf jaar getrouwd. Vier jaar geleden werd het bedrijf uitgebreid met een Foodmaster-vestiging. In het verleden heeft Carin acht jaar een Snackpoint gerund in een winkelstraat in Nieuw-Amsterdam.

Het gezin heeft het nieuws via Facebook wereldkundig gemaakt. ‘We zijn ontzettend trots op wat we hebben neergezet’, laten ze weten.

Carin-en-Bert-Jagt Foodmaster de Viersprong

Carin en Bert Jagt