Mark Oosterkamp laat weten Kwalitaria Borgele in Deventer te sluiten vanwege personeelstekort. Hij en Erwin van Schooten hebben de cafetaria, gevestigd in een nieuw winkelcentrum, vier jaar lang gerund.
Tweede zaak
In 2017 openden de bevriende ondernemers een tweede zaak, Kwalitaria Délifrance Keizerslanden. Deze is gevestigd in een nieuwbouwpand op vijf minuten rijden van hun eerste zaak.
Hun eerste cafetaria is volgens Oosterkamp verkocht aan ondernemers die de zaak zelfstandig gaan draaien.
Personeelstekort
De horeca heeft te maken met een groot personeelstekort en een recordaantal aan openstaande vacatures. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) liet onlangs weten dat het ondernemersvertrouwen in de horeca in het begin van het tweede kwartaal op het laagste niveau stond van de afgelopen vier jaar.
ING waarschuwde vorig jaar dat door het personeelstekort de groei van de horeca zijn limiet bereikt. Door het tekort kunnen ondernemers de vraag nauwelijks aan. Bedrijven richten zich daardoor vaker op onervaren personeel, wat ook zorgt voor een rem op de omzetgroei.