‘Wij hebben onlangs de Libelle Zomerweek gedaan en daar komen tussen de 80.000 en 90.000 vrouwen die gewoon voor patat en een ijsje gaan.’, zegt Pim Zuethoff, directeur van cateraar LOC7000, tegen NU.nl. Het bedrijf organiseert jaarlijks de catering voor ongeveer vijftig evenementen.
Volgens Zuethoff heeft friet met mayo vooral praktische voordelen voor festivalgangers, omdat het makkelijk in de hand te nemen is.
Vegan kebab en verse broodjes
Als een festival meerdere dagen duurt, gaan mensen na de eerste dag vaak voor andere opties. Vegan kebab, verse broodjes en fruitsappen worden daarbij steeds populairder, aldus Zuethoff.
Vegetarisch en Aziatisch
Andre Malotaux, hoofd food van onder meer Best Kept Secret, ziet dat friet en hamburgers flinke concurrentie krijgt van vegetarische snacks. ’50 procent van de producten die wij verkopen is vegetarisch.’ Malotauw vraagt cateraars om minimaal één vegan gerecht op het festivalmenu te zetten. Ook worden Aziatische gerechten populairder.