Hoewel klanten Eetwinkel ’t Hoekje in het centrum van Ouddorp goed weten te vinden, vonden de ondernemers het tijd voor een opfrissing van de zaak. Samen met interieurontwerper Peter van Benthem is gekeken naar de mogelijkheden en een styling die past bij de huidige tijd.
‘Vorig jaar hebben we het terras gedaan, sinds drie maanden is de nieuwe website in de lucht en nu hebben we dus een vernieuwd interieur’, zegt Patrick Bezuijen. Eetwinkel ’t Hoekje is een zaak van 75 vierkante meter met 42 zitplaatsen binnen en 75 buiten op het terras. ‘Door de verbouwing lijkt het wel alsof de zaak drie keer zo groot is geworden.’
Verlaagde balie
De balie is opnieuw beplakt met een soort folie dat op groen tegelwerk lijkt. Aan de winkelkant is de balie een stukje verlaagd, om meer openheid en ruimte te creëren. Er is een drankenkoelkast ingebouwd en industriële rekken, onder meer voor de ijstoppings.
Voor de medewerkers zijn ergonomische aanpassingen gedaan. ‘In de keuken zijn de werkbladen verhoogd van 80 naar 90 centimeter. De emmers met sauzen staan weer een stukje lager waardoor medewerkers niet zo hoog hoeven te pompen.’
Grotere bar
Ook de bar is groter geworden. ‘We hebben een breder barblad waardoor mensen makkelijker aan de bar kunnen eten. Ook de bar is beplakt met dezelfde folie.’ Om nog meer ruimte te creëren is de wand tussen de bar en het afhaalgedeelte weggehaald.
Nieuw meubilair
Het nieuwe meubilair heeft naast de uitstraling ook een praktische functie. ‘Voorheen hadden we alleen maar banken, nu hebben we meer stoelen. Ook dat ziet er ruimtelijker uit. En we kunnen makkelijker schuiven. Normaal was een groep van zes het maximale, nu kunnen we makkelijk een groep van tien personen of meer kwijt.
Planten en bloemen
Voor de beplanting heeft Bezuijen samengewerkt met Bloem- en groencentrum Ouddorp. ‘Die hebben de hele winkel voor ons ingericht. Ze kwamen met een auto die volgeladen was met planten, bloemen en decoraties. Hij zit ver buiten het centrum, en dit is mooie reclame voor hem.’
Grote lampen
Daarnaast is de verlichting vernieuwd. ‘Alles is eruit gehaald. We hebben onder meer twee grote plafondbakken waar planten en ledlampen aan hangen. Boven de bar hangt een grote industriële lamp met vijf grote bollen erin. Die kunnen we dimmen, waardoor we ’s avonds veel meer sfeer creëren.’
Het plafond is verder zwart. ‘Ook daardoor wordt het ruimtelijker en rustiger’, zegt Bezuijen.
Thuiskomen
Afgelopen zaterdag ging de vernieuwde zaak voor het eerst open. ‘Iedereen zegt dat het gezelliger is geworden, alsof je thuiskomt. Dat is natuurlijk precies wat je wilt horen.’ De verbouwing heeft iets minder dan een week in beslag genomen en heeft rond de 30 duizend euro gekost.
Drie generaties
Eetwinkel ’t Hoekje bestaat al meer dan 45 jaar en is een begrip in Ouddorp. De zaak gaat al drie generaties lang mee in de familie Bezuijen. De huidige eigenaar Patrick runt de zaak met zijn vrouw Nathalie.
Bekijk de video
Huisgemaakte snacks
De keuken werkt met dagverse producten en maakt verse snacks volgens eigen receptuur, zoals een huisgemaakte burger, nasibal, spareribs, wisselende seizoensproducten en friettoppers. ‘Onze friettoppers zijn een groot succes. Frietjes Pulled Pork of Beef Teriyaki en bijvoorbeeld Kip Kapsalon worden enthousiast ontvangen.’
Bezorgen en catering
Het team van Bezuijen bezorgt dagelijks zo’n dertig maaltijden bij mensen thuis onder het ‘tafeltje-dekje-concept’. Klanten kunnen via de webshop bestellen of hun bestelling thuis laten bezorgen. Ook verzorgt ´t Hoekje catering en is er een frietwagen die naast het basisassortiment ook friet met toppings of satés kan verzorgen. De wagen wordt al neergezet voor groepen vanaf twintig personen, tot maximaal vijfhonderd.