Frikandel van Snack Plus maatje te groot voor sterrenrestaurant

Frikandel van Snack Plus maatje te groot voor sterrenrestaurant
De Frikandel XXL van VanReusel

Vincent Gasseling van Snack Plus in Doetinchem stond deze week ineens in de keuken van sterrenrestaurant De Kromme Dissel met een hele doos Frikandellen XXL in zijn handen. De cafetariahouder was daar met een bijzondere reden.

De Kromme Dissel in Heelsum heeft dit jaar voor de 48ste keer op rij zijn Michelinster behouden. De zoon van Vincent Gasseling, Marijn, werkt er als chef de partie. Marijn heeft voorheen in de cafetaria van zijn vader gewerkt.  De cafetariahouder wilde het hele team van De Kromme Dissel feliciteren en laten genieten van één van zijn populaire snacks: de Frikandel XXL. Daarom pakte hij een hele doos van VanReusel uit de koelcel en stapte in de auto richting Heelsum.

XXL te groot

En wat bleek: de frikandellen, die een lengte hebben van 35 centimeter, zijn te groot voor de frituurpannen van De Kromme Dissel. ‘Dan snij je ze doormidden’, adviseerde Gasseling. De cafetariahouder gaf er uiteindelijk een mooie draai aan: ‘Daaruit blijkt maar weer dat een cafetaria ook grootse dingen kan verrichten.’

Vincent Gasseling met de Frikandel XXL

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.