Frites Atelier gaat het najaar in met Indonesische frietspecial

Frites Atelier gaat het najaar in met Indonesische frietspecial
Indo Super Hero

Frites Atelier heeft de herfstspecial gepresenteerd voor dit jaar: Indo Super Hero. Mede-eigenaar Sergio Herman heeft daarvoor inspiratie opgedaan in de Indonesische keuken.

Topkok Sergio Herman is de afgelopen maanden bezig geweest met nieuwe najaarsspecials voor Frites Atelier. ‘Veel ideeën passeerden de revue en ondanks dat de herfst weer mooie en nieuwe smaken met zich meebrengt, wilde ik ook het zomergevoel nog niet loslaten. De Indonesische keuken heeft wat dat betreft alles in huis voor het komende seizoen. Het leuke is dat de meeste producten ons welbekend zijn, enkel de combinaties met friet zijn nog niet eerder gemaakt en de gecombineerde smaken gaan verschrikkelijk goed samen.’

Pikant en fris

De Indo Super Hero bestaat uit friet met boemboe mayo, rendang stew, atjar, emping, sriracha afgewerkt met koriandercress. Frites Atelier omschrijft de smaak als pikant en fris. De Indo Super Hero is vanaf vandaag, 12 september, verkrijgbaar bij Frites Atelier en kost €7,50.

Kimchi Special

Daarnaast brengt de luxe frietformule ‘op veler verzoek’ de Kimchi Special terug. Deze special is toegespitst op krachtige smaken en mondgevoel, sriracha (pikant), Griekse Yoghurt (romig), gefrituurde wonton (knapperig) en kimchi (zuur). De Kimchi Special is verkrijgbaar voor €6,25.

Frites Atelier

Kimchi Special

Groter

Frites Atelier opent dit najaar een nieuwe vestiging in Brussel. Dit wordt de grootste tot nu toe met meer dan tachtig zitplaatsen. In september staat ook de opening gepland van een grote vestiging in Gent.

Koerswijziging

Deze filialen leiden een koerswijziging in. ‘We houden van kritisch zijn, ook naar onszelf’, aldus Pieter Munten eerder tegen Snackkoerier. ‘Nu zouden we waarschijnlijk niet een kleine zaak zoals in Den Haag meer openen, met twee twee bankjes binnen en twee buiten. We vinden nu echt dat we meer zitplaatsen moeten hebben. Mensen willen even zitten met een drankje erbij, even genieten van de beleving. In Antwerpen hebben we zestien zitplaatsen binnen en twintig buiten. In Gent gaan we naar vijftig binnen en vijftig buiten.’