Op het moment dat The Barn Food failliet werd verklaard, waren de twee zaken in Utrecht al gesloten, waaronder die in Leidsche Rijn. Later viel het doek voor alle vestigingen.
Meerdere vestigingen
Het restaurant in Leidsche Rijn was echter nog maar net van start gegaan. Onder leiding van ondernemer René Jaspers heeft deze vestiging nu een doorstart gemaakt. Het is de bedoeling dat op korte termijn meerdere vestigingen worden geopend.
The Barn Food ging in september 2016 van start op de Amsterdamse Zuidas. Amper een jaar later volgde de tweede vestiging op het foodcourt in de Stadskamer van het vernieuwde Hoog Catharijne in Utrecht. Daarna volgden zaken in Rotterdam met als laatste een vestiging in Leidsche Rijn Centrum.
Natuurlijke ingrediënten
René Jaspers zet het concept van 100 procent biologisch voort in de vestiging van The Barn Leidsche Rijn. Er worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt, zonder toevoegingen. The Barn werkt niet alleen uitsluitend met biologische producten, ook alle bouwmaterialen, verpakkingen, stroom en schoonmaakmiddelen zijn groen en duurzaam met zo veel mogelijk lokale leveranciers.
Eigenaren Joost Leendertse (43) en Roel Bloemen (48) meldden in een eerder interview met Misset Horeca grote plannen te hebben met het fastserviceconcept, dat werd genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2017. Het doel was 25 tot 30 restaurants in 10 jaar. Daarna wilden de ondernemers ermee de grens over.
Het faillissement werd uitgesproken op 19 juni 2018. Over de oorzaak van het faillissement is niets bekend gemaakt. The Barn Food was de eerste Nederlandse 100 procent EKO-gecertificeerde fastfoodketen.