Frietboutique komt met friet ingelegd in zuur

Frietboutique komt met friet ingelegd in zuur

Frietboutique introduceert een unieke en tijdelijke frietspecial, in samenwerking met een sterrenrestaurant. Dat doet Frietboutique wel vaker, maar het bijzondere is dit keer dat de friet tussen het voorbakken en afbakken een extra behandeling krijgt.

Samen met executive chef Andrès Delpeut en sous-chef Pascal Duvivier van sterrenrestaurant Bridges in Amsterdam heeft Frietboutique een nieuwe limited edition frietspecial ontwikkeld, genaamd het Sterrenfrietje. De special bestaat uit verse frietjes die zijn ingelegd in Kesebeke-zuur, geserveerd met ossenworst, sambal-mosterd en ingelegde rode ui.

Volle en frisse smaak

Het is vooral de bereidingswijze die de friet uniek maakt, zegt Pebbles van Noorden van Frietboutique. ‘Dit is voor het eerst dat we iets met de frietjes zelf doen. Na het voorbakken worden ze een nachtje in het zuur gelegd. Dat hadden wij ook nog nooit gedaan, we hadden geen idee dat dat kon. De aardappelsmaak komt erdoor omhoog. Het geeft een volle en frisse smaak aan de friet, net even anders en een goede combinatie met de ossenworst.’

De ingelegde voorgebakken friet is wel kwetsbaar, zegt Van Noorden. ‘Ze zijn redelijk vochtig, dus we kunnen er niet veel tegelijk bakken. We maken ze iedere dag vers.’

Het Sterrenfrietje is van 10 september tot 8 oktober verkrijgbaar in de vestigingen van Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam en bij Bridges Bar Bistro in Amsterdam. Het frietje kost €6,50.

Samenwerking met chefs

Eigenaren Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen ontwikkelen regelmatig luxe frietspecials in samenwerking met chef-koks. In februari introduceerden eigenaren Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden friet met kreeft, samen met Rolph Hensens, eigenaar en chefkok van HMB Restaurant en Rolph’s Deli. Met hamburgerkoning Diego Buik presenteerden ze vorig jaar de Cheesy Diego, met cheddarkaassaus en pastrami, en friet met zwarte mayonaise.

Over Frietboutique

Berendsen en Van Noorden openden in 2013 IJsboutique In Amsterdam Oud-Zuid, dat eind 2014 werd omgedoopt tot Frietboutique. In april 2017 opende de tweede vestiging, aan de Witte de Withstraat in Rotterdam. Frietboutique levert ook voorgebakken friet aan zo’n zestig horecazaken in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Frietboutique

Frietboutique in Rotterdam. Foto: Joep van der Pal