De ijspuppies van J.C. Co Art Kitchen in Kaohsiung vliegen als warme broodjes over de toonbank. Mede door de aandacht op social media kan het restaurant de vraag naar de hondjes van ijs nauwelijks aan.
Tijd en moeite
Een levensecht ijshondje vervaardigen kost nogal wat tijd en moeite. Het ijs wordt in een vorm gegoten en vijf uur ingevroren. Vervolgens worden er details op aangebracht, waaronder de zwarte oogjes en de neus. Door een speciaal recept krijgen de puppies ook nog eens een levensechte vacht. De vraag is hoog, maar de productie beperkt: het restaurant kan er slechts honderd per dag maken.
Drie hondenrassen
Gasten kunnen kiezen uit drie rassen met elk een eigen smaak. De labradors zijn gemaakt van Earl Grey-ijs, de Mopshonden zijn van chocoladeijs en de Shar Peis, een populair Chinees hondenras, smaakt naar pinda. De ijspuppies kosten tussen de 3,50 en 6 dollar.
Zielig
De reacties lopen nogal uiteen. Velen vinden het ijs superlekker, maar sommigen walgen ervan. Voor hen zien de ijshondjes er zó echt uit, dat ze het ‘zielig’ vinden om een hap te nemen.