Kwalitaria-ondernemers openen eerste nieuwe Délifrance van Nederland

Kwalitaria-ondernemers openen eerste nieuwe Délifrance van Nederland

Cunlong Chang en Abigail Man van Kwalitaria Vathorst openen binnenkort een volledig nieuwe Délifrance in Amersfoort. De ondernemers hebben daarmee verschillende primeurs.

Cunlong Chang en zijn vriendin Abigail Man openen in eind augustus of begin september een Délifrance-restaurant in de Amersfoortse wijk Vathorst. In diezelfde wijk runnen ze sinds het voorjaar van 2016 Kwalitaria Vathorst, tien minuten rijden verderop. De Délifrance komt in een pand met een supermarkt van Dekamarkt en een viswinkel.

Primeurs

De zaak is het eerste volledig nieuwe restaurant sinds FFC, het formulehuis van Kwalitaria, Délifrance eind vorig jaar overnam. Hoewel een aantal vestigingen in Nederland al zijn omgebouwd naar het nieuwe Phoenix-concept, zijn Chang en Man zijn de eerste die ermee aan de slag gaan in een nieuwe vestiging. Daarbij is het de eerste Délifrance dat samenwerkt met een supermarkt.

‘Dekamarkt wil horeca graag een onderdeel maken van de ervaring van de bezoeker’, weet Chang. ‘Daar zochten ze dus een partij voor en hebben FFC benaderd. Omdat Vathorst mijn regio is, kwam ik in beeld als ondernemer.’

Chang en Man grepen de kans met beide handen aan. ‘We staan altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. We vinden diversiteit en variatie in het ondernemen belangrijk en een Délifrance-restaurant stond ook op de planning. We hadden alleen niet verwacht dat het zo snel zou gaan.’

Délifrance Vathorst

Diner bij Délifrance

Het Phoenix-concept biedt een assortiment voor ontbijt, lunch en diner. Dat laatste is nieuw voor Délifrance. ‘Wij zijn de eerste vestiging die daar volledig mee gaat uitpakken’, vertelt Chang. ‘Wij willen dat invullen met Franse maaltijden, omdat Délifrance toch die identiteit moet hebben, vind ik.’ De zaak is straks open van 09.00 uur tot 21.00 uur, gelijk aan de openingstijden van de supermarkt.

Grote vestiging

De zaak in Vathorst wordt groot, zegt Chang. ‘Het is een gigantisch groot gebouw, met een parkeergarage op de begane grond en eerste verdieping. Je komt binnen door één ingang, met links de supermarkt en rechts de Délifrance.’ De zaak is 270 vierkante meter groot met plek voor honderd zitplaatsen.

Het Phoenix-concept betekent ook een nieuw interieur. Chang: ‘Frisser, moderner, luxer. Een chique versie van Délifrance, met rustige kleuren.’ Het hele pand is eigendom van projectontwikkelaar Hans Vahstal en wordt gehuurd door Dekamarkt. Chang is onderhuurder.

Hoewel de Dekamarkt al wel draait, is de restaurant van Chang en Man nog in opbouw. Voor de afzetting staat een tijdelijke pop-up van zestien vierkante meter met een basisassortiment. Er is een Facebook-pagina en een website, en de ondernemers zijn op zoek naar personeel. De andere zaak, Kwalitaria Vathorst, wordt gerund door een bedrijfsleider.

Délifrance Vathorst

Cunlong Chang en zijn vriendin Abigail Man.