‘We denken dat we dit jaar nog drie vestigingen zullen openen: Uden, Valkenswaard en St-Michielsgestel’, vertelt Verhoeven. De kans is groot dat Pieperz Uden als eerste de deuren opent. In ieder geval wordt Arjan Driessen de bedrijfsleider van de volgende vestiging. Driessen werkte voorheen bij snackbar Jopie in Veghel.
Verse friet
Pieperz Noordkade, vooral bekend vanwege de verse friet, is sinds 2016 gevestigd in een voormalige fabriek in Veghel. In februari van dit jaar opende de tweede, kleinere zaak in Eerde. De eerste Pieperz werd in 2016 tweede in de AD Friettest en vorig jaar derde. De verse friet wordt gemaakt van het ras Pieperz, ontwikkeld door producent HZPC.
Eerst in de regio
Na dit jaar wil Verhoeven beslissen over verdere uitbreiding. De wens is vijftig vestigingen over vijf jaar, maar dat is geen keihard doel. ‘Pieperz moet groeien als een olievlek’, aldus Verhoeven. ‘Dus eerst in de regio. We hadden een mogelijkheid in Bodegraven, naast een La Place. Wel leuk om uit te proberen, maar het is nog te ver weg.’
Uitrol van de formule
Guus Haans, bedrijfsleider in Eerde, is verantwoordelijk voor de uitrol van de formule. Het is de bedoeling dat Haans formulemanager wordt. Op dit moment volgt hij het opleidingstraject Agrifood scale-up, voor ondernemers in de groeifase. Pieperz gaat vooralsnog niet franchisen, zo laat Verhoeven weten.
Pieperz Eerde
De vestiging in Eerde is met 120 vierkante meter en 45 zitplaatsen kleiner dan in Veghel (200 vierkante meter en ruime 150 zitplaatsen). De zaak in Eerde is ingericht met oude aardappelrooiers, ploegen en tafels van oude tractoren, lampen van melkbussen en aardappelmanden. Het voor Pieperz typische zwart/wit, Delfts blauw en grote zakken aardappels zijn ook in Eerde aanwezig.