Frites Atelier zet grote stap met nieuwe zaak in Brussel

Frites Atelier zet grote stap met nieuwe zaak in Brussel

Frites Atelier opent dit najaar een nieuwe vestiging in Brussel. In de Belgische hoofdstad zet Frites Atelier een grote stap in de ontwikkeling van het concept.

De nieuwe vestiging aan de Sint-Katelijnestraat 32 in Brussel wordt de grootste tot nu toe met meer dan tachtig zitplaatsen. Bovendien gaat Frites Atelier bij de opening van het zesde filiaal een strategische samenwerking aan met de Belgische bierkoning AB InBev om het assortiment te verbreden en een snellere groei te realiseren.

Vlaamse friet en Belgische bieren

Dankzij de samenwerking met AB InBev komen vanaf eind september twee Belgische culturen samen: Vlaamse friet en Belgische bieren. De formule zal geheel in lijn zijn met de andere Frites Ateliers, maar met een uitgebreidere kaart. Gasten hebben straks onder meer de keuze uit meer snacks ontwikkeld door Sergio Herman en een ruime selectie tapbieren.

Dankzij het grotere aantal zitplaatsen en het uitgebreidere assortiment kiest Frites Atelier in zijn nieuwe Brusselse vestiging voor een brasserie-ervaring die bewust laagdrempelig wordt gehouden. Dit is tevens de aanpak in Gent, waar Frites Atelier in september ook een nieuwe vestiging opent met een groot aantal zitplaatsen.


Frites Atelier Antwerpen

Pieter Munten voor Frites Atelier in Antwerpen. Foto: Peter Roek

‘Nu zouden we waarschijnlijk niet een kleine zaak zoals in Den Haag meer openen’


Een echte mijlpaal

CEO Pieter Munten is zeer te spreken over de uitbreiding naar Brussel en over de samenwerking met de Belgische brouwer in het bijzonder. Die samenwerking heeft er overigens toe geleid dat Frites Atelier zijn intrek kon nemen in dit ‘schitterende pand’. ‘De opening van ons zesde Frites Atelier in Brussel is een echte mijlpaal. Brussel heeft als hoofdstad van Europa en als hub voor tal van internationale instellingen en organisaties een internationale uitstraling. Met Frites Atelier in Brussel zetten wij zo een belangrijke stap die ons moet helpen om ons de komende jaren ook internationaal op de kaart te zetten.’

Groter in België

In september opent ook een nieuwe locatie in Gent. Deze filialen leiden een koerswijziging in. ‘We houden van kritisch zijn, ook naar onszelf’, aldus Pieter Munten in de komende editie van Snackkoerier. ‘Nu zouden we waarschijnlijk niet een kleine zaak zoals in Den Haag meer openen, met twee twee bankjes binnen en twee buiten. We vinden nu echt dat we meer zitplaatsen moeten hebben. Mensen willen even zitten met een drankje erbij, even genieten van de beleving. In Antwerpen hebben we zestien zitplaatsen binnen en twintig buiten. In Gent gaan we naar vijftig binnen en vijftig buiten.’