Bezorgland.nl in Waalwijk dankzij Foodmaster De Zwijs

Bezorgland.nl in Waalwijk dankzij Foodmaster De Zwijs

Bezorgland.nl is sinds vrijdag 8 juni ook in de lucht in Waalwijk. Dankzij de inzet van Raymond Delwig van Foodmaster De Zwijs.

Delwig heeft genoeg ondernemers meekregen om in zee te gaan met Bezorgland.nl om het platform nu ook in Waalwijk beschikbaar te maken voor consumenten. De ondernemer van Foodmaster De Zwijs was al sinds februari in gesprek en heeft sindsdien zestien horecaondernemers achter zich weten te scharen.

Vooralsnog blijven de meeste restaurants aangesloten bij Thuisbezorgd.nl. Delwig zelf stopt in augustus bij Thuisbezorgd.nl. Bezorgbestellingen komen dan binnen via Bezorgland.nl en zijn eigen app, ontwikkeld door Next to Food.

Arrogante houding

‘Ik was het al in december zat, toen Thuisbezorgd.nl aankondigde de commissie in januari te verhogen naar 13 procent’, vertelt Delwig. ‘En ze hebben een arrogante houding richting de ondernemers, terwijl wij ze groot hebben gemaakt.

Delwig is sinds het begin van Thuisbezorgd.nl aangesloten bij het platform. ‘Sinds 2010, het jaar dat ze een beetje opkwamen. Ik was een van de eerst in Waalwijk en heb ze in de jaren zien groeien. Maar nu zien ze ons niet meer als klant, maar als nummer.’

Start

Sinds vrijdag zijn er bij Foodmaster De Zwijs twee bestellingen binnengekomen via Bezorgland.nl. Volgens Delwig hebben andere ondernemers meer aangenomen. Ter vergelijking: afgelopen zondag kreeg De Zwijs ongeveer 24 bestellingen binnen via Thuisbezorgd.nl en 12 via zijn eigen app. ‘We beginnen natuurlijk net.’ Delwig is druk bezig met promotie, onder meer met flyers en een artikel in de plaatselijke krant. ‘En heel veel mensen in Waalwijk hebben op Bezorgland.nl gekeken, dus ze zijn nieuwsgierig.’

Bezorgland.nl

Dirk en Hendrik de Gooijer, de voormalige eigenaren van Eethuis & Snackbar Oscars in Emmen, gingen begin januari van start met Bezorgland.nl. Ze willen een alternatief bieden voor Thuisbezorgd.nl en beloven een vast laag tarief voor restaurants: een commissie van 4 procent per bestelling. Bij iDEAL-transacties komt daar 15 eurocent bij. Verder berekent Bezorgland €5,85 aan administratiekosten per weekfactuur.

Bezorgland.nl begon in Emmen en omgeving is nu ook actief in Friesland, Noord-Holland, Limburg en nu dus ook in Noord-Brabant. Er zijn ruim honderd restaurants aangesloten bij het platform.