De Daltons weg bij Kwalitaria

De Daltons weg bij Kwalitaria
De Daltons in Voorthuizen is geen Kwalitaria meer. Rechts Robbert Jan de Veen. Foto: Koos Groenewold.

De Daltons in Voorthuizen is geen Kwalitaria meer. De ondernemers en de formule hebben de samenwerking beëindigd.

Zowel De Daltons als Kwalitaria willen niets kwijt over de reden achter het beëindigen van het contract, alleen dat ‘beide partijen een regeling hebben getroffen naar wederzijds tevredenheid.’

27 jaar De Daltons

De Daltons, gerund door Ruud en Trudy de Veen en hun zoon Robbert-Jan, bestaat 27 jaar en sloot zich 4 jaar geleden aan bij Kwalitaria. Robbert-Jan de Veen is tevens actief voor Koninklijke Horeca Nederland als voorzitter van de regio Gelderland.

In 2016 eindigde het bedrijf op nummer 9 van de Cafetaria Top 100. Robbert-Jan de Veen is sinds vorig jaar hoofdjurylid van de top 100.

De formele heeft een bijzonder bewogen periode achter de rug. In juli vorig jaar nam Kwalitaria afscheid van DeliXL (inmiddels Bidfood) en ging verder met logistiek dienstverlener Havi in combinatie met Sligro. De nieuwe constructie was een logistieke nachtmerrie. Levering waren vertraagd en ondernemers kregen verkeerde spullen binnen. Drie maanden later gingen Kwalitaria en Havi uit elkaar en keerde de formule terug naar Bidfood.

Overname Délifrance

Formulehuis FFC ging het nieuwe jaar voortvarend van start, met de overname van Délifrance die onlangs werd goedgekeurd door de ondernemingsraad. FFC wordt master franchiser van Délifrance in Nederland en België. Het formulehuis neemt de stand alone-restaurants en de shop-in-shop-vestigingen in tankstations over.

Aantal Kwalitaria-ondernemers

Op dit moment telt Kwalitaria 110 full- en 39 soft-franchisenemers. De groei vindt plaats aan de full-kant. In 2017 kwamen er twaalf full franchisers bij en de formule verwacht dit jaar vijftien full franchisers te kunnen verwelkomen.