Par Hasard gaat franchisen en opent vierde zaak

Par Hasard gaat franchisen en opent vierde zaak
Par Hasard in Amsterdam.

Par Hasard opent binnenkort de vierde vestiging in Nederland. Het is de eerste franchiselocatie van de bourgondische frietkot, die in Amsterdam al een paar jaar furore maakt.

De nieuwe vestiging is vanaf april in Almere Stad te vinden en wordt gerund door Richard van Deijk, nu chef-kok bij Par Hasard in Amsterdam en Scheveningen.

‘We willen van Par Hasard een begrip maken in Nederland’, zegt oprichter en eigenaar Xander Hasaart. ‘Iedere Par Hasard-vestiging verdient een eigenaar. Iemand die de zaak een bekend gezicht geeft en die de gast de aandacht geeft die hij verdient. Franchise was een logische stap.’

Horecatijger

Par Hasard

Richard van Deijk, de eerste franchisenemer van Par Hasard.

Van Deijk is de juiste franchisenemer, zegt Hasaart. ‘Hij is een horecatijger in hart en nieren en heeft alle facetten van de horeca doorlopen, van bedrijfscatering, luxe restaurants, hotellerie, eetcafés en vanaf 2014 als chef bij Par Hasard. Bij Par Hasard heeft hij zich drie jaar lang als eigenaar gedragen, met een groot hart voor de zaak. Richard is nu toe aan zijn volgende uitdaging; die van franchisenemer van Par Hasard.’

Friteskot en eetcafé

Par Hasard is een frieterie met een bourgondische sfeer en combineert de to-go frituur van de Belgische frietkot met een eetcafé op hoog niveau. Eigenaar Xander Hasaart groeide op in Maastricht en kwam zodoende vaak in België, waar hij in de traditionele frietkotten naast friet ook van een biefstuk of wijn genoot. Zo raakte hij geïnspireerd om in Nederland een dergelijk concept neer te zetten.

Leestip >> Belgische frietkotcultuur officieel erkend als immaterieel erfgoed

AD Friettest

Hasaart opende drie zaken; in Amsterdam Zuid, Amsterdam West en op de pier in Scheveningen. – en heeft een ambitieuze groei voor ogen. Richard van Deijk, chef bij Par Hasard, wordt zijn eerste franchisenemer en opent aan het Belfort plein in Almere Stad een frieterie met een bourgondische sfeer. De friet is inmiddels drie keer door de AD Friettest bekroond met de titel ‘beste friet van Amsterdam’.

Par HasardFriet en champagne

Naast verse friet met zelfgemaakte sauzen en frikandellen, zijn er tevens klassiekers als fish & chips, Limburgs zuurvlees, spareribs en Hollandse biefstuk te bestellen. Daarnaast ontwikkelde Par Hasard eigen huiswijnen met wijnhuis Collovray & Terrier. Ook schenkt het café verschillende bieren en zelfs champagne bij de friet.

Leestip >> Beste frituur van Vlaanderen staat in Gent

Bourgondische taferelen

Iedere vestiging heeft een eigen karakter, maar kenmerkt zich door de bourgondische gezelligheid. Voor het interieurdesign ging Hasaart een samenwerking aan met mede-Maastrichtenaren AMA Architecten en kunstenaar Guy Olivier, die bekendstaan om hun excentrieke weergaves van bourgondische taferelen.

Samen ontwikkelden de Limburgers een interieurconcept met een knusse frieterie die doorloopt in een sfeervol café met een prominente bar. De nieuwe zaak in Almere Stad moet dezelfde bourgondische sfeer krijgen.

Bekijk hieronder meer foto’s van Par Hasard in Amsterdam.