‘1988, dat was een goede tijd, toen de cafés nog goed draaiden’, weet Wilma Leijtens van De Vergulden Èrpel . ‘Hier in de straat hadden we er drie, en het was vooral in de weekenden tot laat druk. Wij kregen er na 22.00 uur nog een spits bij.’
Schotels zijn populair bij De Vergulden Èrpel
Het assortiment van De Vergulden Èrpel is sindsdien ook veranderd. ‘De standaardproducten blijven hetzelfde, maar de schotels zijn enorm populair geworden, zoals spareribs en biefstukschotel. Ook hamburgers neemt fors toe.’ Daardoor is de zaak een aantal keren aangepast. ‘Zo hadden we voorheen één vitrine waar alles in stond. Nu hebben we bij de ingang een echte versvitrine, met onder meer huisgemaakte salades, melk, wijn en fruit.’
De Vergulden Èrpel: duidelijkheid is key
Het geheim van het ondernemerspaar: ‘Goed samenwerken, we hebben ieder onze taken binnen het bedrijf. Duidelijkheid dus.’
En de toekomst? ‘Doorgaan op dezelfde voet, en een goed team om ons heen bouwen. Dat hebben we nog niet helemaal voor elkaar.’
In 2012 wonnen Wilma en Leon Leijtens met hun team de Cafetaria Top 100.