Flexibel personeel inzetten zonder risico's?

Flexibel personeel inzetten zonder risico's?

De minimale opening van de terrassen vanaf 28 april brengt naast een kans, ook een grote uitdaging met zich mee. De weersomstandigheden en de aanhoudende coronacrisis zijn een onvoorspelbare factor en kunnen flink roet in het eten gooien. Hoe neem je medewerkers flexibel aan, zonder onnodig risico te lopen? Sligro biedt een oplossing.

Flexibel personeel zonder risico’s: dat klinkt haast te mooi om waar te zijn. Het liefst wil je alles goed regelen voor je medewerkers, zonder dat je jezelf in de vingers snijdt. Het is mogelijk door het werkgeverschap uit te besteden bij personeelsdienst One People Services (One) via Sligro.

Met One is het voor werkgevers mogelijk om zonder rompslomp en tegen een scherp tarief het personeelsbestand op- en af te schalen met betrouwbare en gekwalificeerde medewerkers. Wil je graag nieuwe medewerkers aannemen, maar liever nog geen dienstverbanden aangaan? One regelt het.

One-medewerkers verdienen altijd hetzelfde als gelijkwaardige medewerkers in vaste dienst”

Daarnaast neemt de personeelsdienst alle administratieve rompslomp uit handen: van de juiste inschaling tot het maken en digitaal versturen van de contracten. Alles kan binnen een werkdag geregeld zijn. Door Sligro’s grote inkoopkracht is het mogelijk om voordelige tarieven te hanteren.

Vraag naar flexibel personeel blijft

Aanleiding voor de samenwerking tussen personeelsdienst One People Services en Sligro is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). De WAB maakt payroll onaantrekkelijker en het afsluiten van flexibele arbeidscontracten moeilijker. De vraag naar flexibele medewerkers blijft in de horeca echter groot. Zeker als je kijkt naar afgelopen jaar, maar ook naar de komende weken en maanden: het is onzeker wanneer horecazaken weer open mogen en met welke maatregelen. Daarom heeft Sligro samen met One gekeken naar mogelijkheden die goed zijn voor alle partijen; werkgever én werknemer.

Werkgeverschap zonder risico’s

De voordelen van One voor horecaondernemers zijn groot. Het is bijvoorbeeld een misverstand dat het in dienst nemen van medewerkers goedkoper zou zijn. Veel belangrijke zaken worden in dit soort berekeningen niet meegenomen. Het werkgeverschap uitbesteden aan One zorgt voor flexibiliteit en betekent dat alle risico’s zijn afgedicht. Zo is One bijvoorbeeld vanaf de eerste dag verantwoordelijk bij ziekte van een werknemer, zonder eigen risico. One stuurt dan geen facturen meer, maar zorgt wel voor doorbetaling en verzuimbegeleiding.

Zekerheid voor medewerkers

Een dienstverband van One geeft de medewerker zekerheid. Het is voor werknemers prettig om aangesloten te zijn bij een gecertificeerd bureau, de werknemer weet dat alles goed geregeld is. One is lid van de ABU (de algemene bond van uitzendondernemingen) en bezit alle belangrijke certificeringen en keurmerken in de flexbranche. Deze keurmerken garanderen dat One zich houdt aan de geldende wetten en regelgeving en alles conform cao doet: prettige zekerheid voor zowel medewerker als werkgever.

One-medewerkers verdienen altijd hetzelfde als gelijkwaardige medewerkers in vaste dienst, omdat er conform cao wordt betaald. Verder hebben medewerkers recht op een pensioenregeling en op inkomen bij ziekte. Ook het krijgen van een hypotheek is makkelijker omdat One op verzoek een perspectiefverklaring opstelt. Dit weegt voor een hypotheekverstrekker zwaarder dan een werkgeversverklaring bij een flexibel contract.

Tot slot biedt de contractduur voordelen. Nog altijd zijn er bedrijven die na twee jaar afscheid nemen van een medewerker, omdat de werkgever geen vast contract wil of kan bieden. Via One kan een werknemer tot 5,5 jaar in dienst blijven, voordat de werkgever moet beslissen over een vast contract. Eerst in een flexibel contract van anderhalf jaar en daarna in een aantal contracten voor bepaalde tijd.

Medewerker zelf in dienst voordeliger?
Volgens One People Services is het in de meeste gevallen niet voordeliger om een medewerker zelf aan te nemen. In de berekeningen worden onderstaande belangrijke factoren namelijk vaak vergeten:

  • Kosten van het bijhouden van een loonadministratie.
  • ­Verzekeringen.
  • ­Pensioen.
  • ­Reserveringen voor vakantie, verzuim en verlof.
  • ­Advieskosten accountant voor vragen over werk geverszaken.
  • ­Accountantskosten voor loonstrook, ook als iemand slechts.
  • Enkele uren per week in dienst is.
  • ­Risico bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Geen werkgeversrisico

De voordelen van One nog eens op een rij: maximale flexibiliteit tot 5,5 jaar, binnen 1 werkdag iemand in dienst, geen werkgeversrisico’s, ziekterisico is 100 procent verzekerd, alle cao’s worden ondersteund, een HR-adviseur met gedegen kennis altijd bij de hand en scherpe tarieven door Sligro’s inkoopvoordeel.

Dit artikel is gesponsord door Sligro.