World's 50 Best Restaurants op dinsdag 5 oktober 2021

World's 50 Best Restaurants op dinsdag 5 oktober 2021
Jonnie en Thérèse Boer met de Amerikaanse topchef Grant Achatz en zijn vrouw bij de World's 50 Best Restaurants 2017.

De World's 50 Best Restaurants zal alsnog in Antwerpen bekendgemaakt worden. Oorspronkelijk zou dat in 2020 gedaan worden, maar vanwege de corona-pandemie is dat uitgesteld. De 'Oscars van de gastronomie' zullen nu in oktober 2021 in de Vlaamse havenstad uitgereikt worden.

Na een onderbreking van een jaar als gevolg van corona zal de World's 50 Best Restaurants alsnog in Antwerpen georganiseerd worden.

De nieuwe ranglijst voor 2021, die tijdens de galaceremonie onthuld zal worden, zal rekening houden met de recente en aanhoudende reis- en restaurantbeperkingen door de stemmen van begin 2020 en 2021 samen te voegen.

Alle live-evenementen zullen worden voorbereid met de veiligheid en gezondheid van de aanwezigen en in overeenstemming met de internationale reisprotocollen en overheidsrichtlijnen.

De bezoekers zullen echter wel de kans krijgen om kennis te maken met de topproducten, de uitstekende restaurants en het toonaangevende ethos van Vlaanderen, een van Europa’s culinaire en culturele hotspots.

Hybride award-ceremonie

De voornaamste evenementen in Antwerpen zullen ook worden uitgezonden voor een wereldwijd publiek, waaronder chefs, restauranthouders, de media en food lovers die niet persoonlijk aanwezig kunnen zijn. Dit ‘hybride’ formaat zal ervoor zorgen dat niemand de terugkeer hoeft te missen van evenementen zoals het leiderschapsforum #50BestTalks, masterclasses met chefs, interviewmogelijkheden en, natuurlijk, het aftellen naar de prijzenceremonie en de uitreiking van de awards.