De Librije: vijfde editie Chefs Revolution in september 2021

De Librije: vijfde editie Chefs Revolution in september 2021

De vijfde -jubileum- editie van Chefs Revolution, van driesterrenrestaurant De Librije, zal na een uitstel vanwege corona, plaatsvinden op zondag 12 en maandag 13 september 2021 in Zwolle. Naast een line-up van internationale topchefs, zal het evenement dit jaar ook online te volgen zijn.

De jubileumeditie van het Nederlandse Avant-garde Cuisine Festival ‘Chefs Revolution’, zal net als de voorgaande edities een culinair festival worden in en rondom De Librije en theater De Spiegel in Zwolle.

Nieuw dit jaar is dat het gehele evenement overal ter wereld beschikbaar zal zijn, doordat het tweedaagse festival ook online uitgezonden wordt. Tickets voor het festival zijn €79,95 per dag, inclusief toegang tot de BOERenmarkt XL. Die markt zal dit jaar beperkter zijn in verband met de coronamaatregelen. Wie het evenement online wil bijwonen, betaalt €24,95 per dag.

Sterren-line up Chefs Revolution

Jonnie en Thérèse Boer zullen ook voor deze editie van Chefs Revolution, een aantal internationale topchefs naar Nederland halen. Onder meer Daniel Humm van Eleven Madison Park uit New York zal een kookdemonstratie verzorgen. De Zwiterse chef kondigde onlangs aan zijn driesterrenzaak volledig veganistisch te heropenen. Ook het Catalaanse trio achter Disfrutar in Barcelona, Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch zullen aanwezig zijn.

Overige kookdemonstraties zullen verzorgd worden door Lukas Mraz (Mraz und Sohn**, Oostenrijk), Ivan en Sergey Berezutsky (Twins Garden, Rusland), Norbert Niederkofler (St. Hubertus***, Italië) en uiteraard Jonnie Boer zelf.

BOERenmarkt XL

Op de ‘BOERenmarkt XL’ ontdekken bezoekers de verschillende ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers van Jonnie en Thérèse Boer. In samenwerking met Alliance Gastronomique & Dutch Cuisine verzorgen zij een diversiteit aan gerechten afkomstig uit alle hoeken van Nederland.

Jonnie Boer op Chefs Revolution
Jonnie Boer op Chefs Revolution 2016

Daarnaast kunnen bezoekers hier door de wijnpartners een bijpassend glas laten inschenken. Ieder restaurant zal zijn eigen boer meebrengen Zij laten het publiek op een laagdrempelige wijze kennismaken met de producten en ingrediënten die 'Nederland rijk is door mooie en eerlijke gerechten met bijpassende wijnen.'