Bartine Café: ruim een ton via crowdfunding voor nieuwe zaak

Bartine Café: ruim een ton via crowdfunding voor nieuwe zaak

Eigenaren Casper Talsma en Nils Klinkspoor van Bartine Café, starten samen met bakker Oliver van der Ree Bartine Bakery & Market in Den Haag. Om de deuren van de nieuwe Bartine te openen hebben de ondernemers zes weken lang een crowdfunding-campagne gevoerd. Dat leverde €110.000 op.

Tijdens de lockdown zijn de drie ondernemers met elkaar in contact gekomen, toen ze erachter kwamen dat hun filosofie erg overeen kwam ontstond het idee voor de Lockdown Bakery. Een bakkerij om je lekkernijen en kwalitatief goed brood te halen.

Na dit succes steken de ondernemers weer de koppen bij elkaar. Zij zetten nu de stap naar een volwaardige bakkerij en buurtwinkel. Bartine Bakery & Market is een ambachtelijke desembakkerij en winkel met liefde voor de buurt. 'In onze winkel kun je terecht voor mooie producten van hoge kwaliteit die wij zelf produceren of verzamelen, met een duurzame en lokale focus. Dit is echt een onderneming voor, en met de buurt' aldus Klinkspoor.

Zeeheldenkwartier en crowdfunding

Bartine Bakery & Market zal zijn deuren openen op de Piet Heinstraat in het Zeeheldenkwartier, te Den Haag. 'We zijn ontzettend blij met deze locatie, hij is echt indrukwekkend' geeft Talsma aan. De huurovereenkomst is al getekend en de verbouwing is in volle gang. Dat deze bakkerij en buurtwinkel er komt is door de succesvolle crowdfundcampagne een feit.

'We hebben onze klanten en de nieuwe buurt echt nodig om de nieuwe bakery en market tot een succes te maken. Daarom wilde we de financiering ook met deze groep doen, zo worden ze echt onderdeel van dit nieuwe avontuur', aldus Klinkspoor. Het doelbedrag is overschreden en de ondernemers hebben ruim 110.000 euro opgehaald. 'Het is te gek dat zoveel mensen in onze plannen geloven en daarin hebben geïnvesteerd. Onze handen jeuken om aan de slag te gaan, ik heb er echt zin in.'