Biologische cateraar uit Apeldoorn failliet

De biologische cateraar Appetide is failliet. Het Apeldoornse bedrijf, gevestigd aan de Arnhemseweg, bestond ongeveer drie jaar. Begin vorig jaar mocht Appetide zich met acht personeelsleden nog de grootste biologische cateraar van Nederland noemen.

Appetide profiteerde onder meer van een gezondheidsgolf, die in heftigheid toenam door de BSE-crisis. Met biologische catering ging Appetide verder dan een scharrelkarbonade. Het bedrijf presenteerde zich als ‘cateraar van nature‘ en voorzag in een lijn van vlees tot snoep en composteerbare materialen als bekers en bestek.

Het bedrijf had grote plannen en hoopte naast catering van bruiloften en partijen grote instellingen zoals ziekenhuizen en gemeentes warm te maken voor biologisch voedsel. Met Econvenience voerde Appetide tevens een lijn voor kant en klare maaltijden voor grootverbruikers. Appetide trad daarbij op als importeur, ontwikkelaar en producent. Appetide ondervond echter constant dat biologische voeding kampt met vooroordelen, gerelateerd aan geitenwollensokkentypes.

Volgens curator mr. M.I. Hoogenboom komt er waarschijnlijk geen doorstart. De curator meent dat Appetide weliswaar werd gekenmerkt door bevlogen ondernemers, maar dat het ontbrak aan financieel vermogen en managementkwaliteiten om de ambities waar te maken.